Prăjitură marmorată cu căpșuni

de Maria Udrea
2889 vizualizări
Prăjitură marmorată cu căpșuni

Abia am așteptat să apară căpșunile românești pe piață, la un preț rezonabil, să pregătesc câteva rețete de deserturi simple și delicioase, printre care și această Rețetă de Prăjitură marmorată cu căpșuni.

Dintr-un blat de pandișpan în două culori, cu două arome diferite și câteva căpșuni, am încropit un desert simplu, dar delicios, cu care ne-am delectat în weekend.

Și mi-am sporit, cu această ocazie, colecția de Rețete de deserturi cu căpșuni.

Inițial am vrut să mai pregătesc și o cremă de frișcă cu căpșuni, pentru decor, dar nu am mai apucat.

Căpșunile au fost foarte gustoase și le-au mâncat simple, că tare au poftit la ele. Data viitoare, cu siguranță,  voi cumpăra mai multe, să se ajungă.

V-am mai prezentat anterior și această Rețetă de Pandișpan cu căpșuni și biscuiți sfărâmați. Ideea de a așeza biscuiții sfărâmați la bază a fost foarte interesantă.

De data aceasta am mers pe simplu și doar am pudrat pe deasupra cu zahăr delicioasa prăjitură marmorată cu căpșuni.

Este perfectă pentru atunci când ai poftă de un desert rapid, cu fructe.

Și pentru că tot este sezonul căpșunilor, abia aștept să prepar și câteva borcane de Dulceață de căpșuni și gem, dar și niște Sirop și nectar de căpșuni.

 

Prăjitură marmorată cu căpșuni

Prăjitură marmorată cu căpșuni

Abia am așteptat să apară căpșunile românești pe piață, la un preț rezonabil, să pregătesc… Prăjituri Prăjitură marmorată cu căpșuni European Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru o tavă de 23/36 cm:
  • 7 ouă medii
  • 175 gr zahăr
  • 125 ml ulei
  • 180 gr făină
  • 30 gr cacao
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 150 gr căpșuni

MOD DE PREPARARE

Pregătim un blat simplu de pandișpan.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare și peste albușuri și peste gălbenușuri.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm la treaptă superioară, până obținem o bezea fermă.

Mixăm gălbenușurile, mai întâi presărate cu sare, pentru a le intensifica culoarea. Apoi adăugăm uleiul și le mai mixăm puțin.

Unim cele două compoziții, amestecându-le ușor cu o paletă, apoi încorporăm 150 gr de făină.

Omogenizăm compoziția și o împărțim în două.

Într-o parte adăugăm 30 gr de cacao și esența de rom, iar în cealaltă mai adăugăm 30 gr de făină și esența de vanilie.

Ungem tava cu puțin ulei, o tapetăm cu făină și începem să asamblăm prăjitura marmorată cu căpșuni.

Punem, începând de la centrul tăvii câte două linguri din fiecare compoziție, unele peste altele până le terminăm.

Pandișpanul se va marmora frumos, iar deasupra înfigem din loc în loc căpșunile spălate și scurse.

Coacem prăjitura marmorată cu căpșuni, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii.

Lăsăm prăjitura să se răcească bine în tavă, apoi o pudrăm cu zahăr și o porționăm

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Alina 28 mai 2020 - 17:14

Extraordinar de bună!Eu am facut-o cu visine de la congelator pe care le-am tăvălit prin făina.Super gust !

Răspuns
Maria Udrea 28 mai 2020 - 20:46

Mulțumesc frumos pentru recenzie! Daa și cu vișine iese și mai bună!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: