Vafe și gogoșele din mămăliguță cu brânză

de Maria Udrea
597 vizualizări
Vafe și gogoșele din mămăliguță cu brânză

Pentru că prepar foarte des mămăliguță, cu ce rămâne pentru a doua zi pregătesc diverse rețete de gustări, iar de data aceasta am pregătit o rețetă de Vafe și gogoșele din mămăliguță cu brânză.

Sunt delicioase atât vafele cât și gogoșelele, vafele fiind mai crocante, iar gogoșelele mai moi, capătă gusturi diferite.

Rețeta de față este puțin asemănătoare cu Rețeta de Pernuțe crocante din mămăliguță cu brânză, sau aș putea spune că am îmbunătățit vechea rețetă.

Am adăugat ouă și am redus consistent cantitatea de făină.

Gogoșele din mămăliguță cu brânză am mai pregătit de câteva ori, însă de data aceasta am vrut să pregătesc și niște vafe, din același aluat.

Acum, nici nu mai știu să vă spun care variantă îmi place mai mult.

Data viitoare voi adăuga și ceva condimente: boia de ardei, chimen, busuioc, etc.

Vafe și gogoșele din mămăliguță cu brânză

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 350 gr mămăliguță
  • 350 gr brânză veche, sărată
  • 3 ouă mari
  • 150 gr făină
  • ulei pentru prăjit și uns forma

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Vafe și gogoșele din mămăliguță cu brânză.

Punem într-un vas mămăliguța împreună cu brânza și ouăle și le sfărâmăm cu furculița.

Am ales să le sfărâm cu furculița pentru a nu le transforma în pastă, ci a râmâne pe alocuri mici bucăți de brânză și de mămăliguță.

Adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Punem făină doar pentru a deveni compact aluatul, nu exagerăm.

Aluatul nu este unul ferm, ci mai moale, dar nu cursiv.

Încingem ulei într-o tigaie adâncă și punem cu lingura, sau cu lingurița, mici grămăjoare din aluat.

Trecem lingura mai întâi prin ulei, apoi o introducem în aluat, astfel aluatul nu se va mai lipi de ea.

Rumenim gogoșelele la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le scoatem pe prosoape de hârtie aborbantă.

Pentru vafe, încălzim aparatul și punem cu lingura din aluat, dar nu înainte de a unge cu puțin ulei formele.

Le lăsăm până se rumenesc frumos și devin mai crocante.

Sunt delicioase și de mare efect în ambele variante.

Vafe și gogoșele din mămăliguță cu brânzăVafe și gogoșele din mămăliguță cu brânză

 

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: