Suc concentrat de roșii

de Maria Udrea
498 vizualizări
Suc concentrat de roșii

Printre conservele de roșii pe care le fac an de an se numără și această Rețetă de Suc concentrat de roșii.

Este ideal pentru a pregăti mai târziu o Rețetă de roșii întregi în suc de roșii.

Sau o Rețetă de gogoșari în suc de roșii, legume pentru ciorbe în suc de roșii, etc.

Este tare bun și de băut simplu, sau de preparat diverse smoothie-uri. Este bun pentru a prepara o supă cremă de roșii, în sezonul rece, dar și de adăugat la sosuri, sau alte mâncăruri.

Este mai concentrat decât un suc clasic de roșii. Este fiert timp mai îndelungat până se îngroașă consistent, dar rămâne totuși cursiv.

A nu se confunda cu pasta de roșii care nu este fluidă!

Vedeți și:

Toate conservele de roșii îmi plac. Și ador să am o cămară cu cât mai multe și mai diferite conserve de roșii.

Am și avantajul că avem o grădină mare la țară. Iar recolta de roșii este destul de bogată în fiecare an.

Găsiți pe blog mai multe rețete cu roșii la categoria Conserve.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Suc concentrat de roșii

Suc concentrat de roșii

Printre conservele de roșii pe care le fac an de an se numără și această… Conserve pentru acrit Suc concentrat de roșii European Printează
Porții: 7 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 20 kg roșii de grădină bine coapte
  • 3 linguri de sare pentru murături
  • 2 linguri de zahăr

MOD DE PREPARARE

Pentru că am un storcător de fructe și legume performant, l-am folosit pe acesta pentru a separa pulpa roșiilor de semințe și coji.

Și nu m-am mulțumit doar cu atât, rezidurile roșiilor le-am mai trecut odată prin storcător pentru a nu pierde din sucul roșiilor.

Piureul roșiilor obținut( 16, 5 litri) l-am pus la fiert, la început la foc mare, până s-a format spuma, pe care am îndepărtat-o.

Apoi am redus focul sub mediu și am lăsat sucul de roșii să fiarbă până s-a redus aproape de jumătate din cantitatea inițială.

Am rămas cu 9 litri de suc de roșii concentrat.

Spre final de fierbere am adăugat, treptat, 3 linguri de sare pentru murături și 2 linguri de zahăr.

Zahărul se adaugă pentru a regla aciditatea roșiilor, nu neapărat pentru a îndulci sucul. Este, de asemeni, un bun conservant.

Sucul de roșii se pune fierbinte în sticlele sterilizate, în prealabil. Se înfiletează capacele sticlelor și se pun în cuptorul deja cald, de la sterilizare. Se lasă acolo până a doua zi, când se răcesc.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: