Plăcinte cu cartofi la tigaie

de Maria Udrea
1094 vizualizări
Plăcinte cu cartofi la tigaie

A trecut ceva timp de când nu am mai făcut plăcinte la tigaie, așa că în weekend a venit rândul acestor delicioase Plăcinte cu cartofi la tigaie.

Cred că toată lumea iubește plăcintele sărate, preparate la tigaie.

Noi le preferăm pe cele cu varză acră – Vedeți Rețeta Aici.

De data aceasta am preferat să prepar plăcintele fără a le prăji în baie de ulei. Doar le-am uns ușor cu ulei, pentru a le da culoare.

Atunci când ai o tigaie bună, antiaderentă, cu multe straturi, cum sunt tigăile Regis Stone pe care le folosesc eu, poți reduce la minim consumul de ulei.

V-am mai povestit anterior despre acest Set de tigăi Regis Stone Diamond Maestro.

Sunt noile mele achiziții în bucătărie pe care le îndrăgesc cel mai mult din gama acestor tigăi.

Să vă spun și de ce:

  • Sunt durabile și rezistente la zgârieturi, având 5 straturi antiaderente ;
  • Au baza din oțel inoxidabil;
  • Au înveliș special, antiaderent cu particule de diamant, ce asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăii;
  • Au finisaj premium, lucios cu aspect de diamant;
  • Sunt ușor de curățat și întreținut;
  • Nu necesită adăugare de ulei / grăsimi suplimentare;
  • Au mâner ergonomic din oțel inoxidabil cu o formă special concepută pentru confortul mâinii;
  • Se pot folosi pe plită cu gaz, cu inducție, electrică, ceramică chiar și în cuptor.

Anterior acestei Rețete de Plăcinte cu cartofi la tigaie am preparat și:

Rețeta de Tortuleț cu mere și aluat cu scorțișoară

Rețeta de Tocană de ceapă cu pui și roșii de grădină

Pe toate vi le recomand cu drag și încredere, dar și setul de tigăi Regis Stone Diamond Maestro!

Cât despre plăcintele cu cartofi vă pot spune că ai mei le consideră cele mai bune de până acum.

Nu le-am preparat prea des pentru că nu sunt adepta combinației de făină cu cartofi. Însă, din când în când mai facem și excepții, că tare delicioase sunt!

Plăcinte cu cartofi la tigaie

Plăcinte cu cartofi la tigaie

A trecut ceva timp de când nu am mai făcut plăcinte la tigaie, așa că… Aperitive Plăcinte cu cartofi la tigaie European Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru umplutură:
  • 1 kg cartofi
  • apă pentru fiert
  • 1 ceapă
  • 100 ml ulei
  • sare și piper
  • Pentru aluat:
  • 1 kg făină
  • 650 ml supă de la cartofi
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet

 

MOD DE PREPARARE

Începem cu umplutura de cartofi care trebuie să se răcească înainte de a asambla plăcintele cu cartofi.

Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tocăm în cuburi mai mari și îi punem la fiert în mai multă apă. Adăugăm și o linguriță de sare.

Când sunt aproape fierți, punem la călit,  în ulei, o ceapă tocată mărunt. Adăugăm și puțin piper și o călim doar până se pătrunde ușor și devine translucidă.

Scurgem cartofii bine fierți și îi pasăm împreună cu ceapa și uleiul în care s-a călit. Lăsăm piureul de cartofi la răcit.

Pentru aluatul de plăcinte cu cartofi, cernem făina într-un vas și turnăm, treptat, 650 ml din supa de la cartofi, ușor caldă.

Stingem bicarbonatul în oțet și îl adăugăm în timp ce amestecăm făina cu supa de cartofi.

Frământăm un aluat ușor moale și foarte ușor lipicios, pe care îl lăsăm la odihnit, acoperit cu un bol de sticlă, pentru 15-20 de minute.

Apoi, împărțim aluatul în 12 bucăți aproximativ egale, la fel și piureul de cartofi. Modelăm bucățile de aluat și pe cele de piure în forme sferice. Păstrăm sferele de aluat acoperite până le vine rândul să fie folosite.

Ungem masa cu puțin ulei și întindem, pe rând, fiecare sferă de aluat, în câte o foaie circulară.

Punem sfera de piure la mijlocul foii de aluat și adunăm marginile aluatului peste ea, unindu-le bine, așa încât să fie acoperit tot piureul.

 

Apoi, aplatizăm sferele formate, cu mare grijă să nu iasă piureul din aluat. Le aplatizăm cu mâinile unse cu ulei, sau cu sucitorul, de asemeni, uns.

Le dăm forma și dimensiunea tigăii în care le coacem. Eu am folosit tigaia Regis Stone Diamond Maestro cu diametrul de 24 cm.

Punem tigaia la încins, la foc mediu.

Coacem pe rând plăcintele cu cartofi, la foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți.

Nu este nevoie să ungem tigaia cu ulei, întrucât ungem masa cu ulei când modelăm plăcintele.

Plăcintele vor fi unse pe prima parte, iar când le întoarcem pe a doua parte, mai ungem aluatul deasupra, foarte ușor cu ulei, folosind o pensulă.

Recurgem la acest procedeu doar dacă dorim puțin luciu și culoare la plăcinte, altfel, le putem coace fără pic de ulei.

Nu se vor lipi de tigaie, întrucât este antiaderentă,  cu particule de diamant, ce asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăii.

Servim delicioasele plăcinte cu cartofi, ușor calde, cu smântână, cu brânză, sau după cum le preferă fiecare.

Ai mei le-au servit chiar și simple, că tare mult le-au plăcut.

Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: