Tocană de ceapă cu pui și roșii

de Maria Udrea
443 vizualizări
Tocană de ceapă cu pui și roșii

Tare poftă îmi era de această rețetă de tocană de ceapă cu pui și roșii de grădină pe care o preparau mama și bunica!

Și pentru că, de curând a intrat în bucătăria mea un minunat Set de tigăi Regis Stone Diamond Maestro, adică 2 tigăi antiaderente cu particule de diamant și diametrele: 24 și 28 cm, am preparat delicioasa tocană la tigaie.

Sunt chiar deosebite aceste tigăi, față de alte tigăi clasice:

  • Sunt durabile și rezistente la zgârieturi, având 5 straturi antiaderente ;
  • Au baza din oțel inoxidabil;
  • Au înveliș special, antiaderent cu particule de diamant, ce asigură distribuirea eficientă și uniformă a căldurii pe toată suprafața tigăii;
  • Au finisaj premium, lucios cu aspect de diamant;
  • Sunt ușor de curățat și întreținut;
  • Nu necesită adăugare de ulei / grăsimi suplimentare;
  • Au mâner ergonomic din oțel inoxidabil cu o formă special concepută pentru confortul mâinii;
  • Se pot folosi pe plită cu gaz, cu inducție, electrică, ceramică chiar și în cuptor.

Cât despre delicioasa tocană, probabil mulți o știți deja. Este o tocană țărănească cu multă ceapă, 1-2 căței de usturoi, carne de pui fraged, de curte și câteva roșii de grădină.

Ca și condimente, foi de dafin, puțin cimbru și boia de ardei.

Cu pui fraged de curte, ușor tras la tigaie, apoi preparat înăbușit și cu multă ceapă nu poate ieși decât un preparat tare gustos, ce merge servit cu mămăliguță.

Mai găsiți pe blog și:

Rețetă de Tocană țărănească de praz cu mămăliguță

Rețetă de Tocană oltenească din măruntaie de pui și ardei copt

Foarte rapid am preparat rețetă de tocană de ceapă cu pui și roșii de grădină cu ajutorul tigăii Regis Stone Diamond Maestro!

Iar gustul ingredientelor s-a păstrat foarte bine.

Tare încântată sunt de acest set de tigăi, vi le recomand cu toată încrederea!

Nu este prima dată când folosesc tigăi din gama Regis Stone. Însă acestea din urmă îmi plac mai mult, în primul rând ca design. Dar și pentru calitățile pe care le-am enumerat la început.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Tocană de ceapă cu pui și roșii

Tocană de ceapă cu pui și roșii

Tare poftă îmi era de această rețetă de tocană de ceapă cu pui și roșii… Pui Tocană de ceapă cu pui și roșii European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • carnea de la un pui fraged de curte( pulpe, aripi, piept)
  • 500 gr ceapă galbenă
  • 2 căței de usturoi
  • 3  roșii de grădină
  • 1 lingură ketchup dulce-picant
  • sare și piper
  •  cimbru
  • boia de ardei afumată
  • 2 foi dafin
  • 150 ml apă
  • mămăliguță pentru servit

MOD DE PREPARARE

Întrucât am folosit carnea de la un pui de curte, aceasta a fost împănată și cu grăsime.

Crestăm pielea de pe carne din loc în loc, presărăm sare și piper și lăsăm carnea la odihnit, 20 de minute.

Punem tigaia la încins fără grăsime.

Când este bine încinsă, adăugăm bucățile de carne, mai întâi pe partea cu piele. Le lăsăm să se rumenească bine și le întoarcem.

Când carnea este bine rumenită pe toate părțile și și-a lăsat grăsimea în tigaie, adăugăm o ceașcă de apă fiartă.

Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm carnea să fiarbă înăbușit până este bine pătrunsă. O mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă.

Înlăturăm capacul și lăsăm carnea să fiarbă până se evaporă apa și rămâne doar grăsimea. Atunci adăugăm ceapa tocată julien și un cățel de usturoi tăiat rondele.

Amestecăm bine ceapa printre carne și o lăsăm la foc încet până se pătrunde.

Curățăm roșiile, le tocăm mărunt și le  adăugăm peste ingredientele din tigaie.

Adăugăm și o lingură de ketchup dulce-picant și toate condimentele și mai lăsăm tocana de ceapă cu pui și roșii 10 minute la foc.

Cu 2-3 minute înainte de stingerea focului adăugăm un cățel de usturoi răzuit, sare și condimente, dacă mai necesită.

Servim delicioasa tocană de ceapă cu pui și roșii cu mămăliguță caldă.

Opțional, adăugăm și pătrunjel verde.

Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: