Rețete pentru eticheta: aluat fraged
18 rețete
10 august 2018 - Prăjituri - 0 comentarii
Cu pere de vară parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, e o încântare pentru ale noastre papile, Prăjitura cu pere și cremă de brânză cu vanilie! Blatul nisipos și crumble deasupra, s-au combinat perfect cu perele de la mijloc și crema […]
03 iulie 2018 - Aperitive - 0 comentarii
Este minunată, servită ca aperitiv sau luată la pachet, această Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged! E ca un baton din aluat, ușor crocant la exterior și cu surprize plăcute la interior. Foarte mult îmi place aluatul, l-am folosit și la acești Colțunași cu […]
06 aprilie 2018 - Cozonac și Pască - 0 comentarii
Am zis să ies puțin din clasic, de data aceasta și am preparat o minunată Pască cu aluat fraged cu ciocolată. Aluatul este unul sfărâmicios, cam ca la Prăjitura Rudy, iar umplutura de brânză am combinat-o cu stafide și merișoare. Vă recomand, cu drag, […]
04 decembrie 2017 - Dulciuri de post - 0 comentarii
A ieșit pur și simplu minunată această plăcintă cu dovleac și sirop de arțar! De când am descoperit gustul delicios al siropului de arțar, am început să-l folosesc des în deserturi, mai ales în cele de post. Are o aromă tare plăcută și s-a […]
19 octombrie 2017 - Plăcinte și tarte - 0 comentarii
Demențială a ieșit această tartă cu gutui puternic aromată si gust dulce acrișor! Aluatul fraged, se topește instant la prima degustare. Iar gutuile. acrișoare și intens parfumate, le-am combinat cu o cremă preparată cu amidon într-un sirop dulce-acrișor. Am ales ca aromă vanilia și […]
Gust bun, aspect plăcut într-o delicioasă plăcintă rulată cu mere, vanilie și scorțișoară, pe care v-o recomand cu drag. Cele mai simple și versatile plăcinte sunt cele cu mere, părerea mea, iar mie îmi place să le modelez în diverse feluri și să mai […]
05 iulie 2017 - Prăjituri - 0 comentarii
Prăjitura Figaro face parte din colecția de prăjituri din caietul îngălbenit de timp, care era nelipsită de pe aproape orice masă festivă. Este o prăjitură simplă, dar tare gustoasă, cu aluat fraged ce se topește instant de la prima degustare, gem acrișor de caise […]
Am mâncat astfel de coșulețe din aluat fraged cu gem și bezea cu nuci, la una din întâlnirile bucătărașilor, de la draga noastră Dia – Claudia Baban și tare mult mi-au plăcut, așa că am mers pe blogul ei Bucate, vorbe și arome și am împrumutat […]
09 aprilie 2017 - Pește - 0 comentarii
Inițial am vrut să fac o pizza de post, apoi, fiind dezlegare la pește m-am gândit că este mai potrivită o tartă cu ton. Bun ar fi fost și niște somon afumat, dar neavând m-am mulțumit și cu tonul, care nouă ne place destul […]
13 decembrie 2016 - Plăcinte și tarte - 0 comentarii
Au avut mare trecere la băieții mei, aceste minitarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată! Mai ales pentru că le-am aromat cu esență de mentă, iar aluatul minitartelor este unul foarte fraged. Am văzut acest gen de desert cu ciocolată amăruie și lapte […]
Pagina 1 din 212
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive