Rețete pentru eticheta: Dulciuri diverse
35 rețete
18 decembrie 2014 - Fursecuri - 4 comentarii
M-au cucerit pe deplin, aceste minunate fursecuri cu ciocolata si aroma de menta! M-au ademenit fetele de pe bucataras cu tot felul de retete de fursecuri, asa ca am zis sa nu ma las nici eu mai prejos. Credeam ca o sa migalesc mult […]
14 decembrie 2014 - Fursecuri - 4 comentarii
Aceasta este varianta mea nr. II de nuci, atat in ceea ce priveste aluatul pentru coji, cat si ca umplutura. Aluatul este unul sfaramicios, pe care il foloseam demult si la biscuitii spritati. Cu aceasta reteta, in care am folosit Rama mit Butter, m-am […]
06 decembrie 2014 - Fursecuri - 4 comentarii
Am testat acesti minunati Biscuiti cu scortisoara preparati la aparatul de waffe si tare incantata am fost de ei. Sunt  atat de simpli, dar tare gustosi, cu aroma intensa de scortisoara si tare sfaramiciosi, se topesc instant! Eu nu prea fac fursecuri sau turta […]
Este minunat aluatul acestor Cornuri cu unt si aroma de vanilie! Atât de aerat și se desface în fâșii care se topesc instant spre deliciul papilelor! De mult timp vreau sa fac niste croissante, dar pentru a respecta reteta asa cum este de la mama […]
04 noiembrie 2014 - Fursecuri - 8 comentarii
Nu spun despre acesti biscuiti decat ca se topesc in gura, mai ales a doua zi si sunt tare aromati!
Ideea acestor cornuri cu branza si gem de prune, am preluat-o de pe bucataras.ro, dar am modificat reteta dupa am crezut eu ca va fi pe placul meu. Au iesit tare bune!
15 septembrie 2014 - Dulciuri - 4 comentarii
M-am jucat putin cu aluatul de clatite, am vrut sa ies din clasic, sa incerc si alta textura, asa ca am preparat Clatite cu aluat oparit umplute cu mere in sos caramel. La gust nu-i diferenta, pentru ca ingredientele sunt aceleasi, dar textura este diferita, […]
09 septembrie 2014 - Fursecuri - 6 comentarii
Am pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci umplute, atat de aluaturi, cat si de creme. Pentru coji, m-am inspirat de la bucatarasul Lavinia. Multumesc, Lavi drag! Pentru crema, am ales o varianta asemanatoare celei de la prajitura […]
Este de mare, mare efect acest cozonacel, sau covrig – Estonian Kringel si merge de minune langa o cafea buna! Portii: 4 Timp de pregatire: 60 minute Timp de preparare: 40-45 minute  
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive