Rețete pentru eticheta: foi coapte pe dosul tavii
10 rețete
11 martie 2017 - Prăjituri - 0 comentarii
Pentru că am folosit caramel și la foi și la cremă, a primit denumirea de Prăjitura Carmelita cu gust intens de caramel și ciocolată. 🙂 Am devenit mare fan al caramelului condensat de la Delatte.ro, poate ați observat că este prezent în majoritatea prăjiturilor […]
15 ianuarie 2017 - Prăjituri - 0 comentarii
Prăjitura cu cremă de cocos și caramel condensat cu cacao, are un gust divin fiind o combinație excelentă de arome: scorțișoara, care se regăsește în foile cu nucă, aroma de cocos din crema de gris și deliciosul caramel condensat cu cacao. Dacă tot i-am descoperit […]
06 decembrie 2016 - Prăjituri - 0 comentarii
Pot să vă spun că prăjitura cu foi fragede cu nucă și cremă de lămâie, este una dintre cele mai bune prăjituri preparate de mine, din categoria celor cu foi coapte pe dosul tăvii. Mi-au dat ceva de furcă foile cu nucă în compoziție, […]
12 noiembrie 2016 - Torturi - 0 comentarii
De mult aveam în plan să prepar tortul Napoleon, mai ales după ce l-am și degustat de la buna mea prietenă Dia(Claudia Baban – Bucate vorbe și arome), cu ocazia uneia dintre reușitele întâlniri ale bucătărașilor drăgălași. Am văzut că sunt multe variante de preparare […]
12 octombrie 2016 - Prăjituri - 0 comentarii
Prăjitura Albinița, care se mai regăsește și sub denumirea de Mimoza, este una dintre prăjiturile copilariei, multora dintre noi. Este o prăjitură cu foi, cu miere în compoziție, coapte pe dosul tăvii, iar crema este foarte simpla, cu gris și unt și mai are un strat […]
01 mai 2016 - Prăjituri - 0 comentarii
Prăjitura dungată cu foi caramel și pandișpan, este printre primele prăjituri făcute de mine, prin anii ’90 și de atunci a rămas una dintre favoritele noastre. Eu o știam sub denumirea de „Televizor”, dar se pare că este altfel, așa că am denumit-o „Prăjitura dungată […]
18 aprilie 2015 - Prăjituri - 6 comentarii
Sa mai spun ca ador prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii? Sunt tare bune si imi place ca se portioneaza frumos, uniform, mai ales daca avem rabdare sa taiem prajitura a doua zi. :)) Portii: 24; Timp de preparare: sub 60 minute
29 martie 2015 - Prăjituri - 12 comentarii
Cred că pentru majoritatea dintre noi, prăjitura Albă ca zăpada – rețeta clasică, este prăjitura copilăriei. Cu ani în urmă o preparam frecvent, era şi încă este, una dintre prăjiturile preferate ale soţului. Varianta aceasta este cea mai simplă, de la un timp mie […]
14 februarie 2014 - Prăjituri - 14 comentarii
Ador prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii, imi reusesc de fiecare data!
28 ianuarie 2014 - Prăjituri - 20 comentarii
Fac aceasta prajitura Carpati cu ocazia oricarei sarbatori mai mari, sau la onomastice pentru ca este foarte spornica si foarte gustoasa. Voi prezenta doua variante de creme pentru ea, prima varianta este cea originala, adica de unde am eu reteta(de la o buna prietena […]
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics