Rețete pentru eticheta: legume
13 rețete
09 ianuarie 2020 - Supe/Ciorbe - 0 comentarii
După sărbători când suntem sătui de atâtea preparate cu carne, încep să prepar diverse rețete de ciorbe acre, precum această Rețetă de Ciorbă de legume cu zeamă de varză. Sunt atât de bune că servim câte două porții și nu ne mai trebuie altceva. […]
03 ianuarie 2020 - Salate - 0 comentarii
De obicei îmi place să prepar salată de legume cu maioneză, adaptată după clasica salată a la russe, dar de Crăciun, sau de Revelion, prepar clasica salată de boeuf. Nu suntem chiar fani carne de vită, dar îmi place că după ce prepar salata […]
12 iulie 2019 - Supe/Ciorbe - 0 comentarii
Foarte bună această Supă cremă de legume cu bacon crocant, servită cu baghete de pâine aromate cu ierburi de grădină, sau cu diverse crutoane. Pentru că este sezonul dovleceilor de grădină și al roșiilor, predominante au fost aceste legume. Mi-a plăcut în mod deosebit […]
17 septembrie 2017 - Carne tocată - 0 comentarii
Musacaua este una din mâncărurile noastre preferate, în materie de carne tocată, iar de data aceasta, având din grădina mamei câteva vinete și câțiva dovlecei, am preparat o musaca de vinete și dovlecei, tare gustoasă, pe care o recomand cu toată încrederea. Porții: 4 […]
Atat de buna este in sezonul rece, sau in perioadele de post aceasta tocana de fasole verde pentru iarna ca te scoate din impas atunci cand nu ai timp de gatit! Din vremuri vechi, gospodinele isi conservau legumele din propria gradina, pentru a le […]
21 iulie 2015 - Pui - 2 comentarii
Foarte mult ne-a plăcut această rețetă de Pui la cuptor umplut cu legume, ciuperci si orez, mai ales pentru că puiul a fost unul de curte, crescut natural! Daca tot am primit de la mama soacra cate un pui de curte saptamanal, am incercat […]
De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca volum fata de carne, carnea este asa, doar pentru gust :)) Am preparat aceasta tocana la Crock Pot si tare multumita […]
19 iunie 2015 - Rețete cu carne - 3 comentarii
Nu pot sa spun decat ca a iesit tare bun acest preparat Gratin de cușcuș cu carne tocata si legume, ca o budinca aerata si tare gustoasa! Portii: 4; Timp de preparare: aproximativ 90 minute
27 mai 2015 - Aperitive - 2 comentarii
Pentru ca am devenit  fan briose sarate, de data aceasta am ales sa prepar niste briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca. Foarte bune au iesit, voi repeta reteta si in alta combinatie. Foarte bune au fost si aceste Briose aperitiv cu carne tocata […]
Inca o reteta reusita, preparata la Slow cooker CROCK POT: Ciuperci umplute cu legume si piept de pui.
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive