Rețete pentru eticheta: nuci
6 rețete
08 octombrie 2018 - Prăjituri - 0 comentarii
În culorile toamnei, cu arome intense de scorțișoară și dovleac, este demențial un astfel de Chec cu dovleac plăcintar și ciocolată amăruie! Am preparat decât unul, pentru că mi-a rămas puțin dovleac de la o Plăcintă țărănească cu dovleac și scorțișoară, dar se cere rapid […]
24 septembrie 2018 - Plăcinte și tarte - 0 comentarii
Răsfoind rețetele mele postate pe bucătăraș.ro, mi-am dat seama că nu aveam pe blog această delicioasă Tartă cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară și era păcat să nu o împărtășesc cu voi și aici. Foarte bine s-au combinat, crema de nuci cu prunele […]
16 noiembrie 2017 - Dulciuri de post - 0 comentarii
Prăjitura de post cu gem de prune și nuci, este printre primele prăjituri testate de mine, din categoria celor de post. N-am mai făcut-o de mult și uitasem cât este de bună. Blat ușor umed și aromat, glazură de cacao, așa cum o preparam […]
16 august 2015 - Cozonac și Pască - 4 comentarii
Este un fel de Rosenkranz, pe care l-am facut prima data cu ani in urma dupa o reteta din revista „Practic in bucatarie”Si cum eu nu prea respect intocmai o reteta, nu am putut sa-l denumesc Rosenkranz, ca apoi ar navali haterii si si-ar […]
02 ianuarie 2015 - Prăjituri - 12 comentarii
Aveam de mult timp in plan aceasta prajitura Deliciu, circula pe mailuri, cu ceva ani in urma, un fisier cu retete de prajituri cu pozele aferente printre care si aceasta prajitura. Proveneau de pe un blog al Sidonyei, blog care am inteles ca nu […]
14 decembrie 2014 - Fursecuri - 4 comentarii
Aceasta este varianta mea nr. II de nuci, atat in ceea ce priveste aluatul pentru coji, cat si ca umplutura. Aluatul este unul sfaramicios, pe care il foloseam demult si la biscuitii spritati. Cu aceasta reteta, in care am folosit Rama mit Butter, m-am […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive