Rețete Aperitive
117 rețete
Aperitive si gustări: un prim aport de energie
Rețete simple si rapide, servite la mic dejun sau printre mese, aperitivele sau gustările, reci sau calde, conferă primul aport de energie al unei zile de muncă sau de vacanță.
Aperitive: festin de sărbătoare
Aperitivele si gustările reprezintă preludiul unui meniu zilnic, primul impact cu papilele gustative, avand o multitudine de gusturi, arome si culori, care ne rasfata simturile, stimulând apetitul pentru celelalte feluri de mâncare.
O imbinare de gusturi si arome, din legume, fructe, brânzeturi sau diverse cărnuri, asamblate frumos pe platouri ovale, rotunde sau dreptunghiulare, aperitivele si gustările, sunt servite la deschiderea oricarei zile festive.
Gustoasa, aspectuoasa si de mare efect aceasta placinta cu carne de pui si legume mexicane! Ador acest gen de placinte-aperitiv, unde ne putem juca in voie cu ingredientele din interior. De data aceasta am combinat legumele mexicane si carnea de pui preparata la ceaun. […]
Chiftelele sunt preferatele baietilor mei, iar eu, ca reteta de baza am aceste chiftele cu amestec de legume si carne. Combin carnea tocata cu legume in proprortie de 1:1.
Initial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose, totul s-a transformat in niste Cosulete din foietaj umplute cu diverse ingrediente. Le-am umplut cu ce am avut eu prin frigider, dar se pot […]
Pogacelele sunt bune si printre aperitive, si la pachetelul pentru serviciu sau scoala, dar si rontaite in fata televizorului vizionand emisiunea preferata!
Aceste briose aperitiv cu carne tocata si multe legume sunt foarte reusite la textura si la gust. Si dau bine atunci cand ai musafiri si nu mai stii ce sa pui pe platou in afara de clasicele legume si mezeluri.
Atunci cand ne saturam de clasicele chiftele, le putem imbunatati, preparand aceste oua scotiene! Vor arata foarte bine printre aperitivele unei mese festive! Ies mult mai aspectuoase daca se folosesc oua de prepelita, sau niste oua mai mici. Aceste oua scotiene le putem prepara […]
V-ati saturat de dulce si vreti ceva sarat? Sau, sunteti pe cale sa aruncati niste branza mai veche de prin frigider? Va prezint varianta mea de saratele care se imbina perfect cu un pahar de bere, sau ca in cazul meu, cu o cana […]
Vol au vent umplute cu crema de branza sunt niste cosulete de foietaj, perfecte pentru a fi servite ca aperitive, la mesele festive. Aerate si usoare ca o adiere de vant, se pot umple cu diverse creme aperitiv. Eu am ales de data aceasta […]
Sunt asa de bune, servite la mic dejun sau luate in pachetelul pentru serviciu!Si pentru felierea anumitor ingrediente am avut un ajutor pe care l-am indragit tare mult: Salad Chef Smart.
Reteta aceasta de bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata, a fost deliciul unor musafiri anuntati in ultima clipa. S-au cerut repetate a doua zi, ca tare bune au iesit.