Rețete Aperitive
124 rețete
Nicio categorie
Aperitive si gustări: un prim aport de energie
Rețete simple si rapide, servite la mic dejun sau printre mese, aperitivele sau gustările, reci sau calde, conferă primul aport de energie al unei zile de muncă sau de vacanță.
Aperitive: festin de sărbătoare
Aperitivele si gustările reprezintă preludiul unui meniu zilnic, primul impact cu papilele gustative, avand o multitudine de gusturi, arome si culori, care ne rasfata simturile, stimulând apetitul pentru celelalte feluri de mâncare. O imbinare de gusturi si arome, din legume, fructe, brânzeturi sau diverse cărnuri, asamblate frumos pe platouri ovale, rotunde sau dreptunghiulare, aperitivele si gustările, sunt servite la deschiderea oricarei zile festive.
06 iulie 2014 - Aperitive - comentarii
Dovlecelul, mi se pare o leguma fara gust, fara miros, fara culoare, dar este prea la indemana ca sa nu-l folosim in diverse combinatii cum este si această placinta aperitiv cu branza sarata si dovlecel. Eu am norocul ca primesc dovlecei si de la […]
12 aprilie 2014 - Aperitive - comentarii
Ideea aranjamentului acestui aperitiv cu leurda si branza fondue, este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in functie de ce am gasit prin frigider. :)) A iesit o bunatate, de aperitiv, insa trebuia […]
09 februarie 2014 - Aperitive - comentarii
Pentru ca am facut un piure de carofi si a mai ramas putin, mi-a venit ideea sa prepar aceasta rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi. Imi plac foarte mult aluaturile cu cartofi, iar daca mai pun si ceva branza in […]
23 ianuarie 2014 - Aperitive - comentarii
Simpli de preparat si cu ingrediente putine acesti melcisori din aluat foietaj cu bacon si chimen si de mare succes! Merg serviti calzi, cu ketchup, sau reci, luati la pachet, dar sunt de efect si printre aperitivele unei mese festive.
15 ianuarie 2014 - Aperitive - comentarii
O nebunie-n farfurie, aceasta bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue! Pur si simplu iti lingi degetele de placere, chiar daca nu suna prea elegant expresia. 🙂
09 ianuarie 2014 - Aperitive - comentarii
Cand iti spun copiii „vezi ca vine cineva pe la noi, fa-ne repede ceva de rontait”, aceste rondele picante din foietaj cu ketchup si chimen sunt ideale! Sunt simplu de facut, la indemana oricui si dispar imediat. Ideea o am de la Sidy si ii […]
04 ianuarie 2014 - Aperitive - comentarii
Trebuia sa fac putina curatenie in frigider sa scapam de tot ce nu s-a mancat zilele acestea, asa ca am incropit niste sandwichuri la tigaie cu preparate din carne. Sunt bune calde, servite cu ketchup, dar sunt bi=une si reci, luate la pachet,
15 decembrie 2013 - Aperitive - comentarii
Mi se cere pentru micul dejun(care de multe ori e pe la pranz pentru unii membri ai familiei), ceva mai copios si m-am gandit sa combin ouale cu ciupercile si baconul altfel. Asa ca am umplut niste clatite si le-am rulat frumos si le-am […]
14 decembrie 2013 - Aperitive - comentarii
Cu aluat foietaj, sau un aluat fraged, preparat in casa, este perfecta la orice masa din zi, aceasta Placinta aperitiv cu legume si piept de pui!
14 decembrie 2013 - Aperitive - comentarii
La mare cautare printre aperitivele unei mese festive, dar bune in orice zi ca gustare aceste rosii umplute cu crema de branza! Iar daca rosiile sunt de gradina, deliciul este maxim. Si daca mai sunt si decorate haios, vor atrage si copii mofturosi.
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive