Rețete Aperitive
128 rețete
Nicio categorie
Aperitive si gustări: un prim aport de energie
Rețete simple si rapide, servite la mic dejun sau printre mese, aperitivele sau gustările, reci sau calde, conferă primul aport de energie al unei zile de muncă sau de vacanță.
Aperitive: festin de sărbătoare
Aperitivele si gustările reprezintă preludiul unui meniu zilnic, primul impact cu papilele gustative, avand o multitudine de gusturi, arome si culori, care ne rasfata simturile, stimulând apetitul pentru celelalte feluri de mâncare. O imbinare de gusturi si arome, din legume, fructe, brânzeturi sau diverse cărnuri, asamblate frumos pe platouri ovale, rotunde sau dreptunghiulare, aperitivele si gustările, sunt servite la deschiderea oricarei zile festive.
25 februarie 2019 - Aperitive - comentarii
Nu prea am fost noi, până acum, prieteni cu sfecla roșie, dar folosind-o la aceste clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză, ne-a făcut să ne revizuim sentimentele. De fapt, până acum am folosit-o doar la salată și la murături, însă am în plan, […]
21 februarie 2019 - Aperitive - comentarii
An de an pregătesc această delicioasă pastă de jumări cu ceapă și usturoi, din jumările care mai rămân după ce ne săturăm de gustul lor. Este delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită și ceapă roșie! Poate fi inclusă și printre aperitivele unei mese […]
06 februarie 2019 - Aperitive - comentarii
Pentru că am primit de curând un colet cu produse Koliba, am preparat cu o parte din ele aceste delicioase Brioșe aperitiv cu mix de legume și cașcaval. Îmi plac produsele Koliba, adică untul și sortimentele de cașcaval, pe care le savurăm cu poftă, simple […]
20 ianuarie 2019 - Aperitive - comentarii
Pentru că ne plac în mod deosebit checurile, budincile, sau brioșele aperitiv cu diverse combinații de ingrediente, în acest weekend mi-am delectat familia cu acest minunat Chec aperitiv cu șuncă presată și zucchini. Foarte bine s-au combinat ingredientele pe care le-am folosit: zucchini, șuncă presată, […]
11 ianuarie 2019 - Aperitive - comentarii
Foarte bune aceste inele de ceapă în aluat de bere cu ghimbir, servite ca aperitive, cu diverse sosuri! Am servit la cineva astfel de inele picante, prăjite în ulei și am zis că este timpul să le testez și eu. Însă eu nu le-am […]
04 ianuarie 2019 - Aperitive - comentarii
Pentru atunci când vrei să vezi un film bun și nu ai clasicele floricele de porumb, este tocmai potrivit acest Năut crocant cu pesmet și parmezan. Eu l-am pregătit la friteuza cu aer cald( Hot Air Fryer), de la Aloshop.tv., că tare utilă este și […]
28 decembrie 2018 - Aperitive - comentarii
Am terminat cu aluaturile dulci, pentru sărbători, iar cu aceste Sărățele cu brânză telemea și chimen, am dat startul la preparat aluaturi sărate. Au ieșit tare bune, ușor crocante, dar sfărâmicioase, deoarece am combinat untul cu untura de porc, dar și cu puțin iaurt. Pentru […]
19 decembrie 2018 - Aperitive - comentarii
Simplu de preparat și foarte gustoasă această rețeta de Sparanghel învelit în felii de bacon! Poate constitui gustarea dintre mese, sau poate fi inclusă printre rețetele de aperitive pregătite pentru mesele festive. Eu am pregătit această rețetă de Sparanghel învelit în felii de bacon la friteuza cu […]
21 noiembrie 2018 - Aperitive - comentarii
Pentru pachetele de mâine am pregătit aceste minunate Frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval. De curând, a poposit în bucătăria mea, minunata friteuză cu aer cald( Hot Air Fryer), de la Aloshop.tv, iar primele preparate testate la ea, sunt aceste frigănele […]
Ce inspirată am fost luând de la țară mai mult lapte proaspăt, pentru că o parte din el l-am folosit la acest delicios Iaurt natural din lapte de vacă preparat la Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune. Nici nu vă închipuiți cât de […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive