Rețete Conserve
47 rețete
Conserve: vitamine si antioxidanti
Conținutul bogat in vitamine al fructelor si legumelor din anotimpurile calde, poate fi păstrat si peste iarnă prin intermediul conservelor, preparate în casă, intr-un mod căt mai natural posibil.
Rețete de conserve: natură la borcan
Diversitate de rețete vechi si noi, inspirate in funcție de ofertele pieței din timpul sezonului cald, va așteaptă sa le încercați cu încredere si să le savurați in sezonul rece.
Pot să spun despre această Zacuscă de ciuperci combinate cu ardei copt și vinete că a ieșit o bunătate, altceva decât am preparat până acum. Cu multe ciuperci de pădure: gălbiori, hribi, bureți iuți, crăițe sau roinițe, la care am adăugat și ciuperci champignon, nu […]
24 septembrie 2018 - Muraturi - comentarii
Pentru că ardeii pe care i-am procurat anul acesta au fost foarte iuți, i-am conservat în oțet sub formă de Salată de ardei iuți cu ceapă și fasole verde. Anul trecut rețeta mea de Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet a […]
Pe lângă Rețeta clasică de zacuscă, acest Aperitiv cu vinete coapte și ardei copți, este preferatul nostru, în special proaspăt preparat. De fiecare dată când fac zacuscă, fac și un bol cu acest aperitiv, pentru că tot am ingredientele la îndemână. Dar merge foarte bine […]
Dintre toate conservele pe care le pregătesc pentru iarnă, cea care nu-mi lipsește niciodată este Zacuscă de vinete – Rețeta clasică. Pregătesc foarte multe rețete de zacuscă, toate ne plac, dar parcă tot zacusca clasică este mai bună, poate pentru că pe asta am gustat-o […]
Anul acesta, de la atât de multe ploi au fost hribi din belșug prin pădurile din satul meu natal, așa că mi-am permis să pregătesc Tocăniță de hribi cu ceapă la borcan pentru iarnă. Nu am făcut decât câteva borcănele de tocăniță, dar vor fi […]
Foarte bine va prinde în sezonul rece această mazăre în saramură la borcan, mai ales pentru salate! Este foarte simplu de preparat, doar cu apă și sare, fără conservant, fără condimente. Mai prepar pentru iarnă această rețetă de Mazăre cu dovlecei la borcan, care este […]
06 noiembrie 2017 - Dulceață/Gem - comentarii
Este pur și simplu minunată această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare! Nu credeam că o să mă cucerească așa de mult, dar chiar îmi place atât aroma cât și culoarea. Porții: 4 borcane/270 g Timp de preparare: 60 minute
01 noiembrie 2017 - Dulceață/Gem - comentarii
Pot să vă spun că a ieșit minunată această dulceață de gutui cu pere verzi, deci a meritat tot efortul. Aroma gutuilor s-a combinat perfect cu aroma perelor și nu a mai fost nevoie de altceva: vanilie sau scorțișoară. N-am vrut să stric aromele […]
26 septembrie 2017 - Dulceață/Gem - comentarii
Este pentru prima dată când prepar această dulceață de ardei iuți cu ardei capia și gogoșari copți și deja a devenit favorita mea dintre picanterii. Am gustat o astfel de dulceață, de la bucătărașii mei dragi, cu ocazia diverselor întâlniri, iar în sezonul acesta […]
01 septembrie 2017 - Muraturi - comentarii
Îmi plac foarte mult acești gogoșari în sos de roșii, mai ales pentru că îi folosesc și la diverse mâncăruri. De obicei îi prepar în bulion, dar cum anul acesta nu am făcut bulion, încă, i-am preparat în sos de roșii și au ieșit […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive