Rețete Dulceață/Gem
11 rețete
Dulceață/Gem: delicii la borcan
Accentuarea gustului fructelor proaspete, bine coapte, prin conservarea lor cat mai naturala, doar prin fierbere cu zahar sau indulcitori naturali si pastrate la borcane inchise ermetic. Vom avea astfel prieteni de nadejde, mai cu seama la micul dejun, care ne vor rasfata simturile si ne vor da energia necesara intregii zile.
Dulceață/Gem, diversitate de retete
Retete Merisor, ofera o gama larga de retete de dulceata si gem, din diverse fructe si legume, preparate dupa metoda bine stiuta din strabuni si care nu dau gres niciodata.
18 octombrie 2019 - Dulceață/Gem - comentarii
Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și, mai ales, pentru că avem la țară o livadă generoasă de meri, mi-am permis să-mi asigur pentru iarnă, Mere la borcan conservate fără zahăr. Da, fără zahăr, pentru că merele sunt destul de dulci. Anterior […]
06 noiembrie 2017 - Dulceață/Gem - comentarii
Este pur și simplu minunată această dulceață de dovleac plăcintar plină de aromă și culoare! Nu credeam că o să mă cucerească așa de mult, dar chiar îmi place atât aroma cât și culoarea. Porții: 4 borcane/270 g Timp de preparare: 60 minute
01 noiembrie 2017 - Dulceață/Gem - comentarii
Pot să vă spun că a ieșit minunată această dulceață de gutui cu pere verzi, deci a meritat tot efortul. Aroma gutuilor s-a combinat perfect cu aroma perelor și nu a mai fost nevoie de altceva: vanilie sau scorțișoară. N-am vrut să stric aromele […]
26 septembrie 2017 - Dulceață/Gem - comentarii
Este pentru prima dată când prepar această dulceață de ardei iuți cu ardei capia și gogoșari copți și deja a devenit favorita mea dintre picanterii. Am gustat o astfel de dulceață, de la bucătărașii mei dragi, cu ocazia diverselor întâlniri, iar în sezonul acesta […]
02 august 2016 - Dulceață/Gem - comentarii
Ne place tare mult acest gem de prune asortat și fără zahăr, iar eu fac 3-4 serii pe an, pentru că sunt multe soiuri de prune care mai de care mai aromate și merită să le conserv aromele în diverse gemuri, mai dulci sau […]
03 iulie 2016 - Dulceață/Gem - comentarii
Gemul de caise este preferatul nostru, alături de cel de prune, dar foarte bun a iesit si acest Gem de caise cu piersici. Dacă avem peste iarnă din cele două, altceva nu ne mai trebuie. Și sunt cele mai des utilizate și la prăjituri, […]
08 august 2015 - Dulceață/Gem - comentarii
Preferata mea in copilarie era delicioasa dulceață de mure. Anul acesta mi-am propus sa nu ratez niciun fruct si sa fac dulceata din tot ce se gaseste pe piata. Si am facut cate putin din fiecare. Dulceata de mure era preferata mea cand eram […]
02 iulie 2015 - Dulceață/Gem - comentarii
  Este prima data cand fac dulceata de coacaze. Zilele trecute mi-a adus cineva 2 kg de coacaze negre, direct curatate de codite si frunze si n-am stat prea mult pe ganduri, am preparat aceasta minunata dulceata. Portii: 8 borcane/320 ml; Timp de preparare: […]
03 octombrie 2014 - Dulceață/Gem - comentarii
Pentru ca am avut o recolta bogata de mere, anul acesta am conservat mere la borcan pentru placinta si alte deserturi. Anul acesta merele noastre de la tara se pare ca nu rezista pana cand ar trebui sa fie perioada coacerii lor. Au inceput […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive