Rețete Conserve
47 rețete
Conserve: vitamine si antioxidanti
Conținutul bogat in vitamine al fructelor si legumelor din anotimpurile calde, poate fi păstrat si peste iarnă prin intermediul conservelor, preparate în casă, intr-un mod căt mai natural posibil.
Rețete de conserve: natură la borcan
Diversitate de rețete vechi si noi, inspirate in funcție de ofertele pieței din timpul sezonului cald, va așteaptă sa le încercați cu încredere si să le savurați in sezonul rece.
Cu roșii de grădină bine coapte și ardei copți, dar și puțină ceapă caramelizată, iese delicios acest ketchup de casă dulce-picant, fără conservanți! Ne place mult pizza și aproape la fiecare sfârșit de săptămână o prepar. O servim cu mult ketchup Tomi, că doar […]
08 august 2017 - Muraturi - comentarii
Este prima dată când prepar ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet și sunt tare încântată de cum au ieșit. Am servit așa ceva la o prietenă și soțul meu a fost tare încântat de combinație, așa că am hotărât să încerc […]
Mai ușoară ca gust și mai spornică această Zacuscă de vinete combinată cu fasole verde și dovlecei, față de zacusca clasică. Îmi place să pregătesc zacusca în multe feluri, chiar dacă tot Zacusca clasică o prefer dintre toate, dar îmi place să umplu cămara cu […]
Pentru că anul acesta mama a avut o recoltă bogată de mazăre, dar și de dovlecei, am preparat, pentru sezonul rece, mazăre cu dovlecei la borcan. Așa de bine îmi prind aceste conserve, mai ales atunci când sunt în criză de timp și nu […]
06 octombrie 2016 - Muraturi - comentarii
A trecut ceva timp de când n-am mai făcut gogoșari umpluți cu varză și asta pentru că am tot făcut diverse Salate de legume și fructe, în care am pus și varză și gogoșari. Anul acesta am zis sa nu-i mai ratez, că tare […]
Prima dată am gustat zacuscă de fasole boabe, anul trecut, de la sora mea și tare mult mi-a plăcut, așa că anul acesta a fost rândul meu sa fac. A ieșit tare bună, ușor picantă și ușor dulceagă, exact pe gustul nostru. Mai multe […]
25 septembrie 2016 - Muraturi - comentarii
Foarte mult mi-au plăcut acesti gogoșari în sos de muștar, de la prima degustare, așa ca nu am stat pe gânduri, am cerut rețeta persoanei care m-a servit cu așa ceva, adică o fostă colegă de serviciu, pe la care am fost de curând […]
15 septembrie 2016 - Muraturi - comentarii
Am două rețete de gogoșari în oțet: una în care fierb oțetul cu zahărul și pe cea de față Gogoșari în oțet preparați la rece. Diferența între cele două rețete, este că în a doua, gogoșarii rămân mai crocanți pe tot parcursul păstrării, însă […]
02 septembrie 2016 - Muraturi - comentarii
Salata de ardei copți este preferata soțului meu, așa că m-am gândit să îl asigur pentru iarnă cu ardei copți la borcan conservați în oțet pentru iarnă. Eu am combinat ardeii capia cu gogoșari, aceștia din urmă fiind mai cărnoși și mai dulci. Porții: 5 […]
Este al doilea an când pregătesc vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă și vă asigur că rezistă foarte bine, fără conservanți. Pentru că îmi place să am o cămară bogată și pentru că rezerv locul în congelator, altor ingrediente, am recurs la metoda de a […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive