Rețete Conserve
47 rețete
Conserve: vitamine si antioxidanti
Conținutul bogat in vitamine al fructelor si legumelor din anotimpurile calde, poate fi păstrat si peste iarnă prin intermediul conservelor, preparate în casă, intr-un mod căt mai natural posibil.
Rețete de conserve: natură la borcan
Diversitate de rețete vechi si noi, inspirate in funcție de ofertele pieței din timpul sezonului cald, va așteaptă sa le încercați cu încredere si să le savurați in sezonul rece.
Din toate specialitățile cu roșii pentru mâncăruri, care se prepară vara sau toamna, această pastă de roșii cu ardei copți este preferata mea, chiar dacă este mai mult de muncă la ea și este mai costisitoare. Roșii am avut din grădina mamei, altfel, cu roșii de […]
Rețeta aceasta de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde o știm de la mama mea. Și tare ne bucurăm de ea de fiecare dată. Eu nu consum ardei iute, dar soțul meu este mare fan, așa că el își prepară rețeta, după […]
Ador sosurile si pasta de rosii, preparate in casa dupa gustul nostru, iar această rețetă de Sos de rosii pentru iarna o prepar in fiecare an. De fiecare data cand desfac o sticla sau un borcan, imi place sa servesc cate o portie asa simple. Acest […]
Îmi place să pun dovlecei la borcan pentru iarnă, în saramură, pentru că sunt foarte buni, preparați sub formă de ciulama, sau combinați cu vinetele într-o delicioasă salată cu sau fără maioneză. Nu pun foarte mulți, pentru că mai și congelez, dar câteva borcane […]
În general pun câteva pachete de fasole verde la congelator, dar îmi place mult și fasole verde la borcan la borcan, în saramură. Se păstrează foarte bine chiar și doi ani, dacă borcanele au fost bine sterilizate și mai ales, dacă sunt închise ermetic. De multe […]
Ne place tare mult gemul de prune, iar eu fac 3-4 serii pe an, pentru că sunt multe soiuri de prune care mai de care mai aromate și merită să le conserv aromele în diverse gemuri, mai dulci sau mai acrișoare, simple, cu miez […]
Această tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă, este una din conservele mele favorite, pentru că mi se pare ușoară, ieftină și gustoasă. Chiar dacă este cald afară, eu încep să-mi prepar conservele pentru iarna, atunci când am ocazia să-mi procur legumele proaspete […]
Gemul de caise este preferatul nostru, alături de cel de prune. Dacă avem peste iarnă din cele două, altceva nu ne mai trebuie. Și sunt cele mai des utilizate și la prăjituri, așa că, indiferent cât ar costa caisele(românești) pe piață, câteva borcane de […]
Pentru că tema din această lună, a provocării „Tradiție și gastronomie românească”, este „Rețete cu fructe din luna iunie”, particip cu această rețetă și cu mare drag, la frumoasa provocare, inițiată cu ceva timp în urmă de Gina Bradea si al ei blog Poftă bună, si […]
Foarte bun pentru acrit ciorbele acest Bulion de zarzăre sau bulion de corcodușe! În zona de unde provin eu, aceste fructe mici și verzi se cunosc sub denumirea de zarzăre, știu că prin alte zone li se spune corcodușe, sincer, nu știu care e denumirea […]