Rețete Zacuscă și conserve de legume
19 rețete
Zacusca: aroma, culoare si savoare
O multitudine de gusturi, arome si culori, conferite de legume proaspete, se pot păstra si peste iarnă, asezonate cu diverse condimente si conservate in casă, prin metode cat mai naturale.
Retete de zacusca si conserve de legume: de prin lume adunate
Retetele de zacusca sunt diferite, prin multitudinea de legume ce pot fi folosite pentru prepararea acestora, dar si prin adaosul de condimente specific anumitor zone. Pornind de la reteta clasica de zacusca cu vinete si ardei copt, s-au adaptat retetele, adaugand rand pe rand si alte legume pline de vitamine si culoare.
Pot să spun despre această Zacuscă de ciuperci combinate cu ardei copt și vinete că a ieșit o bunătate, altceva decât am preparat până acum. Cu multe ciuperci de pădure: gălbiori, hribi, bureți iuți, crăițe sau roinițe, la care am adăugat și ciuperci champignon, nu […]
Pe lângă Rețeta clasică de zacuscă, acest Aperitiv cu vinete coapte și ardei copți, este preferatul nostru, în special proaspăt preparat. De fiecare dată când fac zacuscă, fac și un bol cu acest aperitiv, pentru că tot am ingredientele la îndemână. Dar merge foarte bine […]
Dintre toate conservele pe care le pregătesc pentru iarnă, cea care nu-mi lipsește niciodată este Zacuscă de vinete – Rețeta clasică. Pregătesc foarte multe rețete de zacuscă, toate ne plac, dar parcă tot zacusca clasică este mai bună, poate pentru că pe asta am gustat-o […]
Anul acesta, de la atât de multe ploi au fost hribi din belșug prin pădurile din satul meu natal, așa că mi-am permis să pregătesc Tocăniță de hribi cu ceapă la borcan pentru iarnă. Nu am făcut decât câteva borcănele de tocăniță, dar vor fi […]
Foarte bine va prinde în sezonul rece această mazăre în saramură la borcan, mai ales pentru salate! Este foarte simplu de preparat, doar cu apă și sare, fără conservant, fără condimente. Mai prepar pentru iarnă această rețetă de Mazăre cu dovlecei la borcan, care este […]
Mai ușoară ca gust și mai spornică această Zacuscă de vinete combinată cu fasole verde și dovlecei, față de zacusca clasică. Îmi place să pregătesc zacusca în multe feluri, chiar dacă tot Zacusca clasică o prefer dintre toate, dar îmi place să umplu cămara cu […]
Pentru că anul acesta mama a avut o recoltă bogată de mazăre, dar și de dovlecei, am preparat, pentru sezonul rece, mazăre cu dovlecei la borcan. Așa de bine îmi prind aceste conserve, mai ales atunci când sunt în criză de timp și nu […]
Prima dată am gustat zacuscă de fasole boabe, anul trecut, de la sora mea și tare mult mi-a plăcut, așa că anul acesta a fost rândul meu sa fac. A ieșit tare bună, ușor picantă și ușor dulceagă, exact pe gustul nostru. Mai multe […]
Este al doilea an când pregătesc vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă și vă asigur că rezistă foarte bine, fără conservanți. Pentru că îmi place să am o cămară bogată și pentru că rezerv locul în congelator, altor ingrediente, am recurs la metoda de a […]
Îmi place să pun dovlecei la borcan pentru iarnă, în saramură, pentru că sunt foarte buni, preparați sub formă de ciulama, sau combinați cu vinetele într-o delicioasă salată cu sau fără maioneză. Nu pun foarte mulți, pentru că mai și congelez, dar câteva borcane […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive