Rețete Zacuscă și conserve de legume
20 rețete
Zacusca: aroma, culoare si savoare
O multitudine de gusturi, arome si culori, conferite de legume proaspete, se pot păstra si peste iarnă, asezonate cu diverse condimente si conservate in casă, prin metode cat mai naturale.
Retete de zacusca si conserve de legume: de prin lume adunate
Retetele de zacusca sunt diferite, prin multitudinea de legume ce pot fi folosite pentru prepararea acestora, dar si prin adaosul de condimente specific anumitor zone. Pornind de la reteta clasica de zacusca cu vinete si ardei copt, s-au adaptat retetele, adaugand rand pe rand si alte legume pline de vitamine si culoare.
Este al doilea an când pregătesc vinete conservate în ulei la borcan pentru iarnă și vă asigur că rezistă foarte bine, fără conservanți. Pentru că îmi place să am o cămară bogată și pentru că rezerv locul în congelator, altor ingrediente, am recurs la metoda de a […]
Îmi place să pun dovlecei la borcan pentru iarnă, în saramură, pentru că sunt foarte buni, preparați sub formă de ciulama, sau combinați cu vinetele într-o delicioasă salată cu sau fără maioneză. Nu pun foarte mulți, pentru că mai și congelez, dar câteva borcane […]
În general pun câteva pachete de fasole verde la congelator, dar îmi place mult și fasole verde la borcan la borcan, în saramură. Se păstrează foarte bine chiar și doi ani, dacă borcanele au fost bine sterilizate și mai ales, dacă sunt închise ermetic. De multe […]
Această tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă, este una din conservele mele favorite, pentru că mi se pare ușoară, ieftină și gustoasă. Chiar dacă este cald afară, eu încep să-mi prepar conservele pentru iarna, atunci când am ocazia să-mi procur legumele proaspete […]
Prima data am vazut acest fel de zacusca de macrou, anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar abia acum am ajuns sa o testez si eu. Eu am mai adaugat in plus fata de reteta ei […]
Atat de buna este in sezonul rece, sau in perioadele de post aceasta tocana de fasole verde pentru iarna ca te scoate din impas atunci cand nu ai timp de gatit! Din vremuri vechi, gospodinele isi conservau legumele din propria gradina, pentru a le […]
Este puțin diferita de zacusca clasică aceasta zacusca asortata de legume pentru ca, pe langa vinete, ceapa si ardei, mai adaugam si ceva radacinoase. Sincera sa fiu, imi place zacusca mai mult s-o fac decat s-o mananc. Dar dupa cum am mai spus, o […]
Pentru ca anul acesta, recolta de fasole verde de la parinti a fost bogata, m-am gandit sa o conserv in mai multe moduri, unul fiind aceasta zacusca de fasole verde cu dovlecei si ardei copti . Ce buna va fi  la iarna, fie simpla cu […]
Sunt cativa ani buni de cand n-am mai facut zacusca de ghebe, dar anul acesta n-am mai sarit-o pentru ca a fost piata plina si ma ademeneau de cate ori treceam pe langa ele. Este, dupa parerea mea, cea mai buna zacusca.
Una dintre conservele noastre pentru iarna, preferate, este Zacusca de vinete cu ciuperci. Este mai gustoasa, dar si mai consistenta decat clasica zacusca de vinete.
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive