Pentru desertul de weekend, m-am încumetat și am preparat rețeta Dovleci din aluat umplut cu dovleac plăcintar. Este puțin de muncă la ei, dar merită efortul, pentru că foarte gustoși și frumoși au ieșit! Aveam rețeta salvată mai de mult, de pe bucătăraș.ro, site-ul […]
Pentru că îmi place mult să modelez aluaturi, fie dulci, fie sărate, de data aceasta m-am oprit la o simplă, dar delicioasă rețetă de Împletituri din aluat cu scorțișoară. Au ieșit tare, tare gustoase, pur și simplu s-au topit instant la degustare! Aluatul este […]
Nu am mai pregătit această rețetă de Haioșe de foarte mult timp, deoarece nu am avut ingredientul principal: osânza. Haioșele sunt prăjituri din aluat foietaj cu osânză, umplute cu gem de prune, care se prepară în zona ardealului, în special în preajma sărbătorilor de […]
Dacă tot este sezonul caiselor coapte, am profitat de aroma și culoarea lor într-un delicios ștrudel cu caise și aluat foietaj de casă. Dulce-acrișor, așa cum îmi place mie, cu multe caise care și-au păstrat frumos culoarea, te îmbie să-l savurezi rapid. Următorul va […]
Pentru că mi s-a cerut adesea o rețetă separată de foi pentru cremșnit, vă voi împărtăși rețeta mea preferată. Spun rețeta preferată, pentru că obișnuiesc să fac mai multe tipuri de aluat pentru foi, însă acesta fiind cu iaurt, chiar este preferatul meu. Foile […]
Nu cred că e cineva care să nu iubească aceste brânzoaice sau poale-n brâu moldovenești, poate doar cei care au intoleranță la lactate, din păcate…. Le-am preparat de n ori de-a lungul timpului, dar nu știu de ce am tot amânat să postez rețeta, […]
Am mâncat astfel de coșulețe din aluat fraged cu gem și bezea cu nuci, la una din întâlnirile bucătărașilor, de la draga noastră Dia – Claudia Baban și tare mult mi-au plăcut, așa că am mers pe blogul ei Bucate, vorbe și arome și am împrumutat […]
Am intrat in bucatarie cu gand sa fac niste cornuri, dar pe parcurs le-am transformat in aceste minunate Trigoane din aluat dospit cu gem de caise, care pur si simplu se topesc in gura. Am realizat un aluat foarte sfaramicios, cu osanza, apoi l-am […]
Cu aceasta reteta de cornuri bicolore cu dulceata de gutui, particip la provocarea „Week-end cu spor”, gazduita de blogul Margaretei Cismasiu si initiata de Stefania Anastasiu. Provocarea consta in felul urmator: gazda lunara a provocarii propune niste categorii de retete de pe blogul ei, […]
Aceasta reteta este preparata pentru provocarea „Week-end cu spor” din luna aceasta, a carei gazada este Gina Bradea. Rasfoind retetarul cu prajituri de pe blogul Ginei, care este foarte vast si cuprinzator, tare greu mi-a fost sa aleg ce anume sa prepar de acolo, […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive