Rețete Cozonac
12 rețete
Cozonac: traditie si gust
Preparat de sarbatori in mod traditional, din faina, oua, zahar, lapte, unt sau ulei si sare, cu umplutura de nuca si rahat si aromatizat cu coaja rasa de lamaie si portocala, cozonacul este desertul cel mai cautat si iubit de amatorii de dulciuri.
Cozonac: varietate de retete
Pornind de la reteta clasica, retetele s-au diversificat in functie de zonele tarii, dar si de gustul fiecarei gospodine. Retetele sunt diferite, atat prin textura aluatului cat si prin diversele arome sau prin delicioasele umpluturi.
17 aprilie 2017 - Cozonac - comentarii
Aluatul opărit conferă cozonacului o textură mai aerată, mai pufoasă, îl folosesc deseori și la pâine și tare mulțumită sunt de el. Atât am a-mi reproșa de data aceasta, că în criza de timp în care am fost, am făcut aluat cât pentru doi cozonaci, […]
15 aprilie 2017 - Cozonac - comentarii
De obicei prepar pască fără aluat, că e mai simplă, dar de data aceasta m-am gândit să merg pe tradițional și am preparat pască, rețeta clasică, cu aluat de cozonac și împletituri deasupra.    
30 aprilie 2016 - Cozonac - comentarii
În general îmi place să fac cozonacii cu umpluturi simple, pe categorii, așa cum știu că ii preferă ai casei, dar de data aceasta am vrut să îmbin toate gusturile într-un singur cozonac, așa că am facut cozonac cu umplutură mixtă. Și îmi place cum a […]
30 aprilie 2016 - Cozonac - comentarii
Dacă tot am făcut mulți cozonaci de data aceasta, am ales să fac pască fără aluat. A ieșit foarte bună, puternic aromată și frumoasă!  
29 aprilie 2016 - Cozonac - comentarii
De mult timp aveam această rețetă de baigli – cozonac unguresc, în caietul îngălbenit de vreme, dar nu m-am încumetat s-o fac din cauza macului, care nu prea plăcea alor mei. Însă de la un timp chiar le place și am început sa fac diverse […]
23 decembrie 2015 - Cozonac - comentarii
De anul trecut din aceeasi perioada am tot vrut sa incerc si modul acesta de preparare, fara framantare, dar abia acum i-a sosit randul. Ideea am preluat-o de la fetele de pe bucataras.ro, mai precis de la Tab1ta, ca tare frumos arata la ea. […]
16 august 2015 - Cozonac - comentarii
Este un fel de Rosenkranz, pe care l-am facut prima data cu ani in urma dupa o reteta din revista „Practic in bucatarie”Si cum eu nu prea respect intocmai o reteta, nu am putut sa-l denumesc Rosenkranz, ca apoi ar navali haterii si si-ar […]
09 aprilie 2015 - Cozonac - comentarii
Mama mea adora aroma de rom la cozonac, mereu imi spunea ca daca nu pune esenta de rom din belsug, simte ca nu este cozonac. De data aceasta am facut si eu ca ea si au iesit niste cozonaci tare aromati. In plus fata […]
04 aprilie 2015 - Cozonac - comentarii
Din seria preparatelor la multicooker, foarte reusit a fost acest cozonacel cu umplutura de mere! Am facut doi astfel de cozonaci, unul l-am dat mamei soacre, iar celalalt s-a mancat imediat, cald. Se poate coace la fel de bine si in cuptor. Portii: 2; […]
24 decembrie 2014 - Cozonac - comentarii
Cozonacul cu nuca este favoritul nostru, mai ales al lui Alin, care mananca aproape unul odata, asa de mult ii place.  
Pagina 1 din 212
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics