Rețete Cozonac și Pască
20 rețete
Cozonac si pasca: traditie si gust
Preparat de sarbatori in mod traditional, din faina, oua, zahar, lapte, unt sau ulei si sare, cu umplutura de nuca si rahat si aromatizat cu coaja rasa de lamaie si portocala, cozonacul este desertul cel mai cautat si iubit de amatorii de dulciuri.
Cozonac si pasca: varietate de retete
Pornind de la reteta clasica, retetele s-au diversificat in functie de zonele tarii, dar si de gustul fiecarei gospodine. Retetele sunt diferite, atat prin textura aluatului cat si prin diversele arome sau prin delicioasele umpluturi.
29 aprilie 2019 - Cozonac și Pască - comentarii
Nu mai preparasem de ani buni această rețetă de Cozonac Rosenkranz sau Cozonac cu zahăr caramelizat și uitasem cât de delicios este. Crusta de zahăr caramelizat îi dă o savoare aparte, dar și un aspect plăcut. Chiar dacă nu am obținut acel luciu frumos […]
28 aprilie 2019 - Cozonac și Pască - comentarii
Atât de aerat și gustos a ieșit acest Cozonac cu untură în aluat și nuci cu ciocolată, că am trecut deja rețeta la favorite. Dacă tot am avut untură curată și bună de la Crăciun, topită și păstrată în borcane la loc răcoros și […]
20 aprilie 2018 - Cozonac și Pască - comentarii
Pentru că am găsit-o sub ambele denumiri, am preferat să-i pun titlul Prăjitura Ochi de păun sau Prăjitura Ochelari. Este o prăjitură tare bună, ușor dulce de la umplutura de bezea cu nucă, dar și ușor acrișoară de la umplutura de vișine. Aluatul este […]
06 aprilie 2018 - Cozonac și Pască - comentarii
Am zis să ies puțin din clasic, de data aceasta și am preparat o minunată Pască cu aluat fraged cu ciocolată. Aluatul este unul sfărâmicios, cam ca la Prăjitura Rudy, iar umplutura de brânză am combinat-o cu stafide și merișoare. Vă recomand, cu drag, […]
01 aprilie 2018 - Cozonac și Pască - comentarii
Este pur și simplu minunat un astfel de cozonac leopard cu nucă și cacao! Gust bun, aspect plăcut și chiar nu e deloc greu de făcut, doar puțin meticulos! Este o rețetă de cozonac în care am inclus câteva ingrediente pentru prăjituri de la […]
Pentru că se apropie sărbătorile pascale și este vremea rețetelor delicioase, dar și a provocărilor frumoase, vreau să împărtășesc cu voi această rețetă de pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut. Este o rețetă de pască cu ingrediente pentru prăjituri de la […]
25 decembrie 2017 - Cozonac și Pască - comentarii
Recomand acest gen de Cozonac cu nuci și cacao dospit la rece, pentru atunci când faceți mai mulți cozonaci și timpul nu vă este chiar prieten bun. De exemplu de sărbători când nu ne rezumăm doar la doi cozonaci. Frământăm mai mult aluat de cozonac […]
22 decembrie 2017 - Cozonac și Pască - comentarii
Aveam de mult în plan un astfel de cozonac bicolor umplut cu rahat și nuci, cu multă nucă și cacao, dar și cu rahat, așa că de data asta l-am executat. Rețeta este cea clasică, pe care eu o folosesc cel mai des și […]
17 aprilie 2017 - Cozonac și Pască - comentarii
Foarte mult mi-a plăcut cum a ieșit acest cozonac cu aluat opărit și umplutură de cacao cu nucă! Aluatul opărit conferă cozonacului o textură mai aerată, mai pufoasă, îl folosesc deseori și la pâine și tare mulțumită sunt de el. Atât am a-mi reproșa […]
15 aprilie 2017 - Cozonac și Pască - comentarii
De obicei prepar pască fără aluat, că e mai simplă, dar de data aceasta m-am gândit să merg pe tradițional și am preparat Pască cu aluat de cozonac și împletituri deasupra.    
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive