Rețete Dulciuri diverse
27 rețete
Dulciuri diverse si rapide
Dulciuri diverse, care nu pot fi incadrate la prajituri sau torturi, preparate rapid cu doar cateva ingrediente si uneori fara coacere.
Dulciuri diverse cu iz de copilarie
Retete Merisor ofera o gama larga de dulciuri, care ne alinta simturile, printre care si dulciuri vechi, de care fiecare isi aduce aminte din copilarie.
Când am citit ingredientele ce compun cutia misterelor de luna aceasta, imediat m-am gândit să execut un sufleu de brânză, că de mult nu am mai făcut, iar mie îmi place genul acesta de desert. Dacă nu știti ce înseamnă cutia misterelor, vă spun eu. […]
Când eram copil, era o tradiție in zona noastră, adică prin nordul Olteniei, hotar cu Muntenia, ca în luna mai, când infloresc salcâmii, gospodinele să prepare, care mai de care, gogoși cu flori de salcâm și se răspândea o aromă tare plăcută în tot […]
Pentru că este plin sezon de căpșuni și pentru că de ceva timp tot poftesc la orez cu lapte, m-am gândit să prepar rapid un desert la cupă, combinând cele două ingrediente, într-un mod plăcut atât gustativ, cât și vizual. Porții: 8; Timp de preparare: […]
14 august 2015 - Dulciuri diverse - comentarii
De mare efect aceste pere umplute cu nuci si imbracate in aluat! M-a bantuit demult o reteta de-a dragei noastre Violeta Postolache si mi-am permis sa-i imprumut si eu ideea. Nu am preparat reteta ei, dar important este ca m-am inspirat de la ea […]
02 iunie 2015 - Dulciuri diverse - comentarii
Papanasii sunt de doua feluri: moldovenesti, adica prajiti in baie de ulei si papanasi muntenesti, adica fierti in apa cu putina sare. Este cel mai renumit desert traditional, se prepara din branza dulce de vaci, adica proaspata, oua, zahar, gris, pesmet si faina si […]
Ce poate fi mai bun  decat niste papanasi cu amestec de branza si pesmet? [Papanașii sunt un fel de desert realizat din brânză dulce de vaci, ouă, făină, griș, pesmet și zahăr. În mod normal sunt serviți cu smântână și dulceață sau gem, dar […]
21 noiembrie 2013 - Dulciuri diverse - comentarii
Nu stiu cum este reteta originala de minciunele, sau uscatele cum li se mai spune, dar eu asa am invatat-o de la mama mea. Ea facea aluatul ca de clatite, dar cu lapte batut si nu punea praf de copt sau altceva sa ajute […]
Pagina 3 din 3123
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive