Rețete Prăjituri
163 rețete
Retete de prajituri: bucurie-n farfurie si gust de copilarie
Retetele de prajituri preparate in casa ne duc adesea cu gandul la fustele bunicii si miresmele imbatatoare din preajma sarbatorilor. Retelele de odinioara cum ar fi: alba ca zapada, linzer, amandine, savarine, carpati si altele, vor face intotdeauna deliciul oricarei mese festive si nu numai.
Retete de prajituri: aroma, culoare si design
Retete Merisor, va invita sa va inspirati din minunata colectie de retete delicioase, aspectuoase si prezentate frumos. Prajituri cu foi coapte pe dosul tavii, frumos sectionate, prajituri cu creme de ciocolata, sau frisca, toate va asteapta sa va bucurati familia cu gustul lor delicat si aspectul atragator.
01 mai 2016 - Prăjituri - comentarii
Prăjitura dungată cu foi caramel și pandișpan, este printre primele prăjituri făcute de mine, prin anii ’90 și de atunci a rămas una dintre favoritele noastre. Eu o știam sub denumirea de „Televizor”, dar se pare că este altfel, așa că am denumit-o „Prăjitura dungată […]
23 aprilie 2016 - Prăjituri - comentarii
Deseori poftesc la cel mai îndrăgit desert al copilăriei din vremurile comuniste. Este vorba de salamul de biscuiți, pe care ni-l preparau mămicile noastre, cu cele mai simple ingrediente și la îndemâna tuturor și anume: biscuiți populari, care se găseau din abundență pe vremea aceea, […]
21 aprilie 2016 - Prăjituri - comentarii
Rețeta de prăjitura cu foi fragede și cremă de vanilie cu frișcă, este ușor  asemănătoare cu rețeta prăjiturii Albă ca zăpada și are o puternică aromă de vanilie. Porții: 24; Timp de preparare: sub 60 minute
19 aprilie 2016 - Prăjituri - comentarii
Tot aruncam bananele care se înnegreau, pentru că nu le mai mânca nimeni, până când am văzut că multe persoane folosesc aceste banane la diverse preparate dulci. Așa că am încercat și eu să le includ în acest guguluf. Îmi era teamă că se […]
31 martie 2016 - Prăjituri - comentarii
Prăjitura cu foi și gem de prune este o adaptare după prăjitura Greta Garbo. Dar pentru că nu am respectat întocmai rețeta clasică, am denumit-o pe a mea „Prăjitura cu foi și gem de prune”. Este foarte bună și spornică. Porții: 20 Dimensiuni tavă: 28/40 […]
26 martie 2016 - Prăjituri - comentarii
Da, ați citit bine, brioșe cu nucă și ciocolată fără zahăr. Și asta datorită prietenilor de la Green Sugar, pentru că țin la sănătatea și în același timp, la silueta noastră. Au preparat diverși îndulcitori naturali, pe bază de ștevie, cum este și cel […]
05 martie 2016 - Prăjituri - comentarii
Rețeta aceasta de negresă cu gem de caise, nuci și fulgi de migdale, s-a potrivit la fix cu gusturile băieților mei, unul iubind foarte mult nuca, iar celălalt, gemul de caise. Ideea de a adăuga gem de caise în compoziția de negresă am preluat-o de […]
21 februarie 2016 - Prăjituri - comentarii
Un deliciu absolut această prăjitură cu aluat fraged și blat de albușuri cu ciocolată și ananas! Provocarea Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge),  inițiată cu ceva timp în urmă de Cerasela Badr El-Dina a rămas printre provocările favorite din blogosferă, la care particip cu mare drag. Este […]
20 februarie 2016 - Prăjituri - comentarii
 Particip cu acest desert delicios, la campania „Iubim și Dăruim cu Schar” organizată de Schar și Celiaci.ro, campanie pe care am îndrăgit-o încă din prima zi. Desertul de față este declarat de către soțul meu, cel mai bun din anul acesta, dintre deserturile făcute de mine. Cred și eu, […]
09 februarie 2016 - Prăjituri - comentarii
Nu stiam cum sa denumesc aceasta prajitura, pentru ca am facut o combinatie intre Prajitura cu foaie sfaramata si Napolitane cu caramel, așa că i-am spus Prajitura Deliciu pentru cafea. Dar cei care au gustat din ea, adica bucatarasii mei dragi, au zis ca este […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive