Rețete Fără carne
56 rețete
Fara carne: diversitate si arome
Mancarurile fara carne, pe langa faptul ca sunt mai usor de preparat si mai sanatoase, au anumite beneficii asupra organismului, unul dintre ele fiind detoxifierea.
Retete de mancaruri fara carne
Retetele de mancaruri fara carne sunt diverse, de la tocanitele de legume, la sosuri, sote-uri sau legume la gratar, salate cu legume, fructe, paste cu sosuri din legume si branzeturi, iar beneficiile acestora se resimt mai ales in postul de primavara, cand apar toate verdeturile bogate in fier si vitamine: urzicile, stevia, loboda, spanacul, etc.
10 aprilie 2019 - Mâncăruri de post - comentarii
Ciorba de lobodă este printre preferatele noastre, primăvara, iar de data aceasta am ales să prepar o Ciorbă de lobodă verde și roșie în varianta de post. Îmi plac ciorbele cu multe legume, fără adaos de orez, sau paste făinoase, pur și simplu sunt […]
Pentru că aveam la congelator ciuperci mixte puse din toamnă, au prins bine acum în post, pentru că am pregătit delicioasa rețetă Ciuperci mixte cu ceapă și usturoi verde. Chiar delicioase aceste ciuperci, servite pe pat de mămăliguță, sub formă de tartă și cu […]
Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat rețeta Piure de cartofi cu spanac și leurdă. Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente. Piureul este preparat fără grăsime, exceptând sosul cu care l-am servit, […]
Este prima dată când testez în bucătăria mea cartofii dulci și am ales să prepar rețeta Cartofi dulci în crustă de muștar cu pesmet. Cam prea dulci pentru gustul nostru, dar asezonați cu muștar ușor picant și pesmet și serviți cu o salată acrișoară, […]
Foarte mult ne plac aceste plăcinte ardelenești cu varză, cunoscute și sub denumirea de vărzări, chiar și în varianta de post! Frumos rumenite la exterior, pufoase la interior și umplute cu varză acră, călită împreună cu o ceapă, nu pot fi decât delicioase. Mai […]
20 ianuarie 2019 - Vegetariene - comentarii
Pentru că ne plac mic dejunurile diversificate, mai ales în weekend când suntem toți acasă, de data asta am ales să fac acești delicioși Tocinei de cartofi cu brânză sărată. Foarte buni au fost, serviți cu legume proaspete și un compot de mere, tot […]
14 ianuarie 2019 - Vegetariene - comentarii
Crocanți la exterior și foarte aromați, au ieșit neașteptat de buni, acești cartofi în crustă de parmezan cu boia afumată! Unși cu unt aromat, apoi trecuți prin parmezan ras, amestecat cu boia afumată și preparați la friteuza cu aer cald( Hot Air Fryer), de […]
15 decembrie 2018 - Vegetariene - comentarii
Simplu de preparat și tare gustoși acești Zucchini pane în crustă de porumb, ne putem răsfăța cu ei la orice masă din zi. Îi putem savura alături de brânzeturi și legume proaspete, sau alături de sosuri, ca în rețeta Dovlecei în crustă din fulgi de […]
Dacă tot suntem în post și pentru că am făcut și pastă de susan în casă, abia așteptam să prepar acest hummus de linte roșie cu pastă de caju. Este delicios, mai ales servit cu lipii de casă, iar pasta de caju l-a înnobilat pe […]
Atât de gustoasă este această Tocăniță de hribi cu ceapă și mărar, servită cu mămăliguță, că nu te saturi doar dintr-o porție. Am primit de la o vecină a mamei mele un pachet cu 2 kg hribi proaspeți, adunați din pădurile care înconjoară satul nostru […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive