Rețete Mâncăruri de post
38 rețete
Mancaruri de post
Mancarurile de post, pot fi atat simple si usoare, cat si complexe, prin multitudinea ingredientelor care pot sa le compuna: legume, fructe, orez, paste. Sunt pline de vitamine si arome, fiind mult mai sanatoase decat mancarurile cu carne.
Retete de mancaruri fara carne
Cartea de retete virtuala Retete Merisor, ofera o gama larga de mancaruri de post: sosuri de legume, tocanite, musaca, budinci, diverse gratinuri, toate va asteapta sa le incercati si savurati cu incredere.
15 noiembrie 2016 - Mâncăruri de post - comentarii
Iahnie de fasole este o mâncare tradițională românească, fiind chiar una dintre cele mai populare mâncăruri, mai ales asezonată cu ciolan afumat și cârnați, dar este foarte bună și simplă, de post, așa cum am preparat-o eu în rețetă de față. Porții: 8 Timp […]
Pentru această Salată de vinete cu dovlecei, m-am inspirat de pe bucataraș.ro și tare mult mi-a placut. Nu mai știu cine a postat o astfel de salată pentru prima dată, pentru că mulți bucătărași au preparat-o ulterior, dar știu că m-a încântat combinația și abia […]
Dacă ne plictisim de clasicele salate de vinete, le putem îmbunătăți cu diverse ingrediente  cum este și această salată de vinete cu ardei copt-de post și obținem un alt gust. Pentru această salată, am folosit ingredientele de la congelator, pe care mi le-am asigurat […]
Reteta de Scovergi face parte din categoria „rețetele bunicii”, sau „amintiri din copilărie”, iar azi va impartasesc reteta clasica de post. Scovergile sunt așa de bune, fie sărate, ca și gustare sau mic dejun, fie dulci, unse cu unt și gem, ca și desert, alături […]
Varza este una din mâncărurile mele preferate, indiferent de modul de preparare. Azi am preparat-o de post, cu sos de ardei copt, la Slow Cooker Crock Pot.
Foarte bună această Ciorbă de fasole verde cu dovlecei, mai ales rece de la frigider, într-o zi caniculară de vară! Este o ciorbă de post, ușor acrișoară, cu gust intens de legume, datorită modului de preparare, adică la Slow Cooker Crock Pot. Gătite lent, […]
Este prima dată când prepar fasole roșie și pot spune că diferă puțin la gust față de cea albă, parcă e mai dulceagă, sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Am preparat-o la Crock Pot, prietenul meu de nădejde în bucătărie.  
Această Tartă cu dovlecel și roșii glazurată cu ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun. Porții: 4 Timp de preparare: 45 minute
Această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt și multe legume, face parte din categoria mâncărurilor de post și este preparată la Crock Pot. Crock Potul prepară mâncărurile âncet așa încât ingredientele folosite își păstrează gustul și aroma. Porții: 8 Timp de preparare: 4 ore
  Pentru ca ne place mult usturoiul, aceasta este varianta preferata de preparare a fasolei verde, pentru toti membrii familiei. Si daca langa ea adaugam si putina friptura, devine si mai apreciata si nu mai este nevoie de mujdei, efectiv marim cantitatea de ustoroi […]
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive