Rețete Fără carne
49 rețete
Fara carne: diversitate si arome
Mancarurile fara carne, pe langa faptul ca sunt mai usor de preparat si mai sanatoase, au anumite beneficii asupra organismului, unul dintre ele fiind detoxifierea.
Retete de mancaruri fara carne
Retetele de mancaruri fara carne sunt diverse, de la tocanitele de legume, la sosuri, sote-uri sau legume la gratar, salate cu legume, fructe, paste cu sosuri din legume si branzeturi, iar beneficiile acestora se resimt mai ales in postul de primavara, cand apar toate verdeturile bogate in fier si vitamine: urzicile, stevia, loboda, spanacul, etc.
Pentru această Salată de vinete cu dovlecei, m-am inspirat de pe bucataraș.ro și tare mult mi-a placut. Nu mai știu cine a postat o astfel de salată pentru prima dată, pentru că mulți bucătărași au preparat-o ulterior, dar știu că m-a încântat combinația și abia […]
28 iulie 2016 - Vegetariene - comentarii
Din categoria „ce am mai preparat cu ingredientele primite de la Foodville prin intermediul Ginei Bradea”, vreau să vă prezint un pilaf de orez cu roșii deshidratate și sparanghel în saramură, care poate ar părea banal, dar vă spun că a ieșit de-a dreptul delicios. […]
26 iulie 2016 - Vegetariene - comentarii
Pentru că ne-am îndrăgostit de chifteluțele de dovlecei pe care le-am tot preparat vara aceasta, le-a venit rândul să le asezonăm cu un sos de roșii, delicios și aromat. Iar această rețetă a fost preparată în totalitate de soțul meu, pentru că eu am […]
23 iunie 2016 - Vegetariene - comentarii
Tare am poftit la chifteluțele preparate de draga mea Mihaela – de la Gust Divin și iată că am făcut și eu chiftele din dovlecel și brânză de burduf. Sunt delicioase și ușoare și au mers de minune la mic dejun, servite alături de un iaurt […]
08 iunie 2016 - Vegetariene - comentarii
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat! Pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza multor garnituri, asezonându-se cu diverse sosuri, pe bază de iaurt, brânzeturi, roșii, etc. Porții: 6; Timp de preparare: 60 minute
Dacă ne plictisim de clasicele salate de vinete, le putem îmbunătăți cu diverse ingrediente  cum este și această salată de vinete cu ardei copt-de post și obținem un alt gust. Pentru această salată, am folosit ingredientele de la congelator, pe care mi le-am asigurat […]
Reteta de Scovergi face parte din categoria „rețetele bunicii”, sau „amintiri din copilărie”, iar azi va impartasesc reteta clasica de post. Scovergile sunt așa de bune, fie sărate, ca și gustare sau mic dejun, fie dulci, unse cu unt și gem, ca și desert, alături […]
Varza este una din mâncărurile mele preferate, indiferent de modul de preparare. Azi am preparat-o de post, cu sos de ardei copt, la Slow Cooker Crock Pot.
Foarte bună această Ciorbă de fasole verde cu dovlecei, mai ales rece de la frigider, într-o zi caniculară de vară! Este o ciorbă de post, ușor acrișoară, cu gust intens de legume, datorită modului de preparare, adică la Slow Cooker Crock Pot. Gătite lent, […]
Este prima dată când prepar fasole roșie și pot spune că diferă puțin la gust față de cea albă, parcă e mai dulceagă, sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Am preparat-o la Crock Pot, prietenul meu de nădejde în bucătărie.  
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive