Rețete Fără carne
41 rețete
Fara carne: diversitate si arome
Mancarurile fara carne, pe langa faptul ca sunt mai usor de preparat si mai sanatoase, au anumite beneficii asupra organismului, unul dintre ele fiind detoxifierea.
Retete de mancaruri fara carne
Retetele de mancaruri fara carne sunt diverse, de la tocanitele de legume, la sosuri, sote-uri sau legume la gratar, salate cu legume, fructe, paste cu sosuri din legume si branzeturi, iar beneficiile acestora se resimt mai ales in postul de primavara, cand apar toate verdeturile bogate in fier si vitamine: urzicile, stevia, loboda, spanacul, etc.
Este o ciorbă de post, ușor acrișoară, cu gust intens de legume, datorită modului de preparare, adică la Slow Cooker Crock Pot. Porții: 8 Timp de preparare: 3 ore și 15 minute
Este prima dată când prepar fasole roșie și pot spune că diferă puțin la gust față de cea albă, parcă e mai dulceagă, sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Am preparat-o la Crock Pot, prietenul meu de nădejde în bucătărie.  
Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun. Porții: 4 Timp de preparare: 45 minute
Această ciorbă dulce-picantă cu ardei copt, face parte din categoria mâncărurilor de post și este preparată la Crock Pot. Crock Potul prepară mâncărurile âncet așa încât ingredientele folosite își păstrează gustul și aroma. Porții: 8 Timp de preparare: 4 ore
30 ianuarie 2016 - Vegetariene - comentarii
Prima data am vazut o reteta de cartofi la cuptor umpluti cu branzeturi aromate, acum cativa ani pe bucataras.ro. Bine, reteta difera, dar ideea de a umple cartofii si a-i da la cuptor m-a incantat tare mult. Eu nu i-am copt pe sare asa […]
29 noiembrie 2015 - Vegetariene - comentarii
Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-l combinam in multe feluri, cum este și acest piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan. Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face. Asa […]
  Pentru ca ne place mult usturoiul, aceasta este varianta preferata de preparare a fasolei verde, pentru toti membrii familiei. Si daca langa ea adaugam si putina friptura, devine si mai apreciata si nu mai este nevoie de mujdei, efectiv marim cantitatea de ustoroi […]
18 mai 2015 - Vegetariene - comentarii
Cu aceasta reteta minunata, particip la provocarea „Week-end cu spor”, provocare initiata cu ani in urma deStefania Anastasiusi gazduita luna aceasta de Iancu Lubita. Deci, ce am avut eu de facut a fost sa rasfoiesc delicioasele retete ale dragei de Lulu, care nu sunt […]
09 mai 2015 - Vegetariene - comentarii
 Ieri am cumparat din piata cartofi noi, tare mi-au facut cu ochiul. Pe drum ma gandeam cum sa-i prepar, dar cand am ajuns acasa, si am aruncat un ochi pe net, ce sa vezi, in prim plan o reteta a Bucatareselor Vesele, exact cu […]
08 aprilie 2015 - Mâncăruri de post - comentarii
Portii: 4 Timp de pregatire: sub 60 minute
Pagina 3 din 5« Prima...234...Ultima »
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics