Rețete Vegetariene
20 rețete
Mancaruri vegetariene
Mancarurile vegetariene, spre deosebire de cele de post sau vegane, pot avea in componenta lor si produse lactate sau oua, ceea ce le face mai consistente si gustoase, dar asigura si un aport de calciu, vitamina E si alte beneficii.
Cartea de retete virtuala Retete Merisor, ofera o gama larga de mancaruri vegetariene: sosuri de legume si fructe, tocanite, musaca, budinci, supe si ciorbe, toate va asteapta sa le incercati si savurati cu incredere. Dietele vegane sunt cele mai cunoscute si raspandite, indicate fiind in descresterea riscului de cancer de colon, de infarct miocardic, sau in scaderea colesterolului din sange.
23 iunie 2016 - Vegetariene - comentarii
Tare am poftit la chifteluțele preparate de draga mea Mihaela – de la Gust Divin și iată că am făcut și eu chiftele din dovlecel și brânză de burduf. Sunt delicioase și ușoare și au mers de minune la mic dejun, servite alături de un iaurt […]
08 iunie 2016 - Vegetariene - comentarii
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat au avut mare succes serviți calzi, alături de o friptură bună! Pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza multor garnituri, asezonându-se cu diverse sosuri, pe bază de iaurt, brânzeturi, roșii, etc. Porții: 6; […]
30 ianuarie 2016 - Vegetariene - comentarii
Prima data am vazut o reteta de cartofi la cuptor umpluti cu branzeturi aromate, acum cativa ani pe bucataras.ro. Bine, reteta difera, dar ideea de a umple cartofii si a-i da la cuptor m-a incantat tare mult. Eu nu i-am copt pe sare asa […]
29 noiembrie 2015 - Vegetariene - comentarii
Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-l combinam in multe feluri, cum este și acest piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan. Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face. Asa […]
18 mai 2015 - Vegetariene - comentarii
Cu aceasta reteta minunata, Evantai de legume cu branzeturi,  particip la provocarea „Week-end cu spor”, provocare initiata cu ani in urma de Stefania Anastasiu si gazduita luna aceasta de Iancu Lubita. Deci, ce am avut eu de facut a fost sa rasfoiesc delicioasele retete ale dragei de […]
Ieri am cumparat din piata cartofi noi, ca tare mi-au facut cu ochiul și am preparat cu ei aceasta gustoasa si simplă reteta: Cartofi noi cu sos de branza si usturoi. M-am inspirat de la dragile mele Bucatareselor Vesele,  carora le multumesc frumos! Nu am respectat […]
12 februarie 2015 - Vegetariene - comentarii
  Cred ca e cel mai usor si rapid mod de a prepara cartofii, dupa metoda prajirii, bineinteles. Eu ii prepar foarte des in aceasta metoda, dar ii mai imbunatatesc deseori cu diverse condimente. De data aceasta voi prezenta varianta simpla-clasica.
08 decembrie 2014 - Vegetariene - comentarii
In general, prepar cartofii la cuptor cu rozmarin, dar de data aceasta am ales ca si condiment predominant busuiocul. Au iesit o bunatate, mai ales ca i-am preparat in unt si ulei de masline.  
11 martie 2014 - Vegetariene - comentarii
Nu pot sa spun despre acesti Cartofi copti cu mujdei si branza fondue decat ca ne-am lins pe degete de buni ce au fost in aceasta combinatie. Branza fondue asezonata cu usturoi este dementiala, iar cartofii au mers de minune cu asa combinatie!
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive