Rețete Rețete cu carne
116 rețete
Retete de mancaruri cu carne: aport de proteine
Carnea are o importanta majora in alimentatie, avand un continut mare de proteine si minerale si asigurand o buna functionare a organismului. Pastrand un echilibru intre consumul de carne si legume, nu putem discuta decat de o alimentatie sanatoasa.
Retete de mancaruri cu carne : diversie combinatii
Retetele cu carne sunt cele mai diverse, carnea putand fi combinata cu legume, fructe, paste, chiar si lactate, in functie de provenienta acesteia. Fripturile au un aspect placut, frumos rumenite si asezate pe platouri alaturi de garnituri, salate si muraturi, fac deliciul oricarei mese. Tocanitele sunt cele mai gustoase mancaruri cu carne, iar servite in platouri rustice, cu mamaliguta, ne imbie la visare pe taramuri legendare.
18 mai 2017 - Porc - comentarii
De sărbători sau când este o zi festivă, pe lângă clasicele rețete de fripturi la cuptor sau la grătar, mai încropesc și câte o ruladă din fleică de porc cu cârnați de casă, aspectuoasă și gustoasă. Mai am și varianta din carne tocată cu diverse […]
11 mai 2017 - Carne tocată - comentarii
Ne plac mult și clătitele sărate și le prepar adesea fie ca aperitiv fie în diverse combinații cum sunt și acești cannelloni din clătite cu sos roșu și sos bechamel. Au ieșit tare buni, umpluți cu carne tocată și legume, apoi dați la cuptor […]
28 aprilie 2017 - Carne tocată - comentarii
Chiar dacă sunt mai bune cu ceapa prăjită, eu și ai mei preferăm genul acesta de sarmale din carne de porc fără prăjeală, pentru că sunt mai light, mai sănătoase. Partea „neplăcută” este că mănânci mai multe, pentru că nu simți acel disconfort, sau […]
15 februarie 2017 - Carne tocată - comentarii
Foarte gustoși și frumoși au ieșit acești mici de casă la tigaia grill cu efect de piatră încinsă! În lipsa unui grătar adevărat și a vremii prielnice pentru el, acest grill cu efect de piatră încinsă m-a scos din impas și am preparat niște mici […]
14 noiembrie 2016 - Pui - comentarii
Îmi place să prepar ostropel de pui cu mămăliguță ca la mama acasă, în special vara, cu pui fraged de curte și usturoi proaspăt din grădină. De data aceasta nu am avut niciunul din ingredientele amintite, însă tot am încropit un preparat bun, de […]
14 noiembrie 2016 - Carne tocată - comentarii
Am văzut acest gen de musaca din piure de cartofi cu varză și carne tocată, la Vlăduț, bucătarul de la Neatza și mi s-a părut tare interesantă combinația, așa că nu am stat prea mult pe gânduri și am preparat-o, dar în stilul meu. […]
10 noiembrie 2016 - Porc - comentarii
M-au înnebunit de poftă, bucătărașii mei dragi, cu acest gen de ruladă din fleică de porc la cuptor, în sezonul trecut! Așa că am încropit și eu una, cu condimentele care ne plac. A ieșit o ruladă din fleică de porc la cuptor, foarte fragedă, […]
08 noiembrie 2016 - Pui - comentarii
Băieții mei adoră friptura de pui, șnițelele, chiftelele și în general preparatele din carne, iar aceste pulpe de pui în crustă de muștar au primit notă maximă. De fiecare dată încerc să le combin în așa fel încât să aduc ceva în plus față de […]
06 noiembrie 2016 - Pui - comentarii
Ne-a cucerit de la prima degustare acest papricaș din carne de pui cu găluște din făină. Papricașul este o mâncare tradițională ungurească, asta toată lumea știe, preparată din carne de pui, multă ceapă, roșii, unt sau untură și multă paprika, în special dulce. Bineînțeles că fiecare, […]
04 noiembrie 2016 - Carne tocată - comentarii
Când eram la liceu și locuiam la cămin, cea mai bună mâncare de la cantină mi se părea piureul de cartofi cu pârjoale moldovenești. Odată am luat și eu parte la prepararea pârjoalelor, fiind de serviciu la cantină în acea zi. Rețeta de față este […]
Pagina 2 din 12123...10...Ultima »
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics