Rețete Supe/Ciorbe
30 rețete
Nicio categorie
Supe și ciorbe: o imbinare intre lichid și solid
Supele și ciorbele, nelipsite de la mesele principale ale zilei, mai ales in sezonul rece, sunt pline de savoare și asigura o parte din aportul de lichide, necesar organismului, fiind și vitaminizante și nutritive.
Supe și ciorbe: rețete diverse de prin lume adunate
Acrișoare, ușor dulci și deseori picante, cu gusturi diferite prin natura ingredientelor folosite, sunt inspirate din diverse bucătării, dar in principal au un ușor specific țaranesc, preluat de la mama si bunica.
18 ianuarie 2016 - Supe/Ciorbe - comentarii
Aceasta ciorba de perisoare dreasa cu smantana si usturoi, am adaptat-o pornind de la ciorba radauteana, care ne place foarte mult. Nu am folosit intocmai ingredientele de la cea radauteana, dar rezultatul a fost unul foarte bun. Ne-a placut foarte mult la toti. Portii: […]
13 ianuarie 2016 - Supe/Ciorbe - comentarii
Că ne plac ciorbele acre, nu trebuie să mai specific, dar această ciorbă de varză murată cu rasol de porc afumat, a avut un impact neașteptat de bun, asupra celor care au servit-o. Unde pui ca noi nu suntem fani varza acră, decât la […]
04 ianuarie 2016 - Supe/Ciorbe - comentarii
  Ciorbele acrite cu zeama de varza erau de departe cele mai bune, pe cand eram eu copil. Si acum imi plac la fel de mult, dar am descoperit si altele intre timp, care le-au devansat. Portii: 8; Timp de preparare: 75-80 minute  
18 septembrie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Este o ciorba cu gust dens de rosii din gradina, asezonate cu busuioc si cimbru, completata cu o delicioasa supa de pui fraged de curte si multe legume.
10 august 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Pentru ca am avut rosii bune de gradina, din belsug, am facut diverse preparate cu ele, printre care si aceasta ciorba gustoasa si aromata. Initial am vrut sa fac perisoare in sos de rosii, dar pe parcurs am optat pentru ciorba. Portii: 8; Timp […]
05 august 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Ciorba de fasole cu ciolan afumat era o mancare de cazarma, reteta originala fiind inventata de bucatarii din armata, soldatii preferand-o si considerand-o cea mai buna mancare de la popota. Pe vremuri, strabunii nostri foloseau pentru prepararea fasolei, putina slanina afumata, sau nu, nicidecum […]
10 iunie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Mi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu spor. Le-am mai facut de cateva ori de atunci, iar azi am zis sa le incerc si intr-o supa dulce-acrisoara, de rosii. Foarte bine s-au asortat […]
19 martie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Este prima data cand fac ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc, si am fost incantata la maxim de gustul ei. In zona noastra varza se gateste doar ca fel principal. Dar mi-am zis ca n-are cum sa nu iasa buna, mai ales […]
17 martie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Imi place sa prepar ciorba de perisoare in multe moduri, de fiecare data altfel. De data aceasta am asezonat-o cu bors, oricum ar fi n-are cum sa nu iasa buna, pentru ca este una din cele mai gustoase ciorbe si este printre preferintele baietilor […]
27 ianuarie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Pe timpul iernii, ne place sa acrim ciorbele cu zeama de varza, ca doar avem din belsug, si ies tare bune.  
Pagina 2 din 3123
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics