Rețete Supe/Ciorbe
35 rețete
Nicio categorie
Supe și ciorbe: o imbinare intre lichid și solid
Supele și ciorbele, nelipsite de la mesele principale ale zilei, mai ales in sezonul rece, sunt pline de savoare și asigura o parte din aportul de lichide, necesar organismului, fiind și vitaminizante și nutritive.
Supe și ciorbe: rețete diverse de prin lume adunate
Acrișoare, ușor dulci și deseori picante, cu gusturi diferite prin natura ingredientelor folosite, sunt inspirate din diverse bucătării, dar in principal au un ușor specific țaranesc, preluat de la mama si bunica.
05 august 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Ciorba de fasole cu ciolan afumat era o mancare de cazarma, reteta originala fiind inventata de bucatarii din armata, soldatii preferand-o si considerand-o cea mai buna mancare de la popota. Pe vremuri, strabunii nostri foloseau pentru prepararea fasolei, putina slanina afumata, sau nu, nicidecum […]
10 iunie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Foarte buna a iesit aceasta supa de rosii cu galuste bavareze! Mi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu spor. Le-am mai facut de cateva ori de atunci, iar azi am zis sa le […]
19 martie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Este prima data cand fac ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc, si am fost incantata la maxim de gustul ei. In zona noastra varza se gateste doar ca fel principal. Dar mi-am zis ca n-are cum sa nu iasa buna, mai ales […]
17 martie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Imi place sa prepar ciorba de perisoare in multe moduri, de fiecare data altfel. De data aceasta am asezonat-o cu bors, oricum ar fi n-are cum sa nu iasa buna, pentru ca este una din cele mai gustoase ciorbe si este printre preferintele baietilor […]
27 ianuarie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza, este cu siguranta printre ciorbele preferate ale românilor. Pe timpul iernii, ne place sa acrim ciorbele cu zeama de varza, ca doar avem din belsug, si ies tare bune. Insa exista mai multe metode de acrire […]
14 ianuarie 2015 - Supe/Ciorbe - comentarii
De cele mai multe ori, cand prepar fasole( boabe), fac intai ciorba, iar a doua zi, dupa ce mancam zeama, transform ce ramane in iahnie, sau pasta de fasole. Asta atunci cand fac in cantitate mare, cum este cazul de fata.
28 decembrie 2014 - Supe/Ciorbe - comentarii
Dupa atata carne si mancaruri grele, am simtit nevoia sa prepar o ciorba acra de cartofi  cu tarhon. A fost binevenita si apreciata!
20 decembrie 2014 - Supe/Ciorbe - comentarii
Pentru mine perisoarele, conform dex-ului, trebuie neaparat sa contina si orez pe langa carnea tocata. Am vazut ca in unele retete au exclus orezul, eu nu-l exclud, asa le stiu de mica, asa le voi face in continuare. Am ales de data aceasta sa […]
04 decembrie 2014 - Supe/Ciorbe - comentarii
Este o ciorbita foarte buna, dulce-acrisoara!
05 noiembrie 2014 - Supe/Ciorbe - comentarii
Foarte gustoasa aceasta ciorba de ciuperci pleurotus si piept de pui! Am vrut initial sa fac ciorba falsa de burta, adica doar din ciuperci pleurotus, asa cum a facut-o bucatarasul Ina, dar ai casei au exclamat in cor: fara carneeeee? Si asa a aparut […]
Pagina 3 din 4« Prima...234
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive